Pölsa

Såhär beskriver wikipedia pölsa:

Pölsa
eller med ett gammalt ord lungmos är en maträtt bestående av malet eller finhackat kokt kött, oftast inälvor av något slag till exempel
lever och hjärta, lök, korngryn samt kryddor som peppar, kryddpeppar, och mejram. Allt detta kokas tillsammans i spadet från köttkoket. Det serveras med fördel med kokt potatis och rödbetor samt ibland även med stekta ägg. Ibland ätes några bitar stekt fläsk till pölsan.

Få lagar idag sin egen pölsa. Det finns färdig pölsa på burk och i "plastkorv". En del mindre butiker kokar egen pölsa.


Jag åt pölsa, potatis och rödbettor till middag idag. Har alltid tyckt pölsa varit gott ända sen jag var liten förutom under min halv-veggiperiod då jag var lite äcklad av ingridienserna. I pölsan från plastkorv som jag åt idag fanns det: buljong, nötsenor, korngryn, nötlunga, svål, nöthjärta, nöttalg, grislever, lök, salt, kryddor, konserveringsmedel. Nu blev jag lite äcklad igen faktiskt.

För ni som har läst ända hit och inte blivit äcklade än, starkt av er, grattis!


Kommentarer
Postat av: Hanna

haha, lite äcklad blev man faktikst ;) men har aldrig tyckt om pölsa ändå ...

fattar inte hur man svarar på kommentarer så skriver här. sjukt skönt att ha balklänning men är dock inte nöjd, eller snarare less, på den jag redan har. Den gick iaf på 600-700 kr i thailand. så det var skit bra ! :) ska du gå på balen ?

2008-03-19 @ 00:40:09
Postat av: linda

ja men jag är på crosstrain! :D

Jag är även på middag på lovet! Jag åker dock bort första helgen men på måndag är jag hemma =)

2008-03-19 @ 16:53:28
URL: http://ljnda.blogg.se
Postat av: LINDAAAAAA

NJAAAAÄ!! nog blev man lite äckliad alltid,
det är sånt man inte ska veta.

2008-03-19 @ 17:29:23
URL: http://lindaap.blogg.se
Postat av: is

Jag som är äcklad av ostkanter fattar inte hur jag kunnat äta pölsa och det värsta är ju att det är GOTT!

2008-03-26 @ 11:26:04
URL: http://icce.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0