Hotell Wilhelmina

Framme nu sedan tre timmar tillbaka. Möttes upp i "samhället" av Acke och Björn för att sedan kika runt i hotellet som faktiskt var riktigt fint. Blev bjuden på jättegod lunch av Björn bestående av entrecote, raoutatouille (stavningen?) och sallad. Ikväll ska vi som sagt äta röding och då blir det med lite fler folk, kul! Hur mycket mer folk det sedan blir ikväll på hotellet får aftonen visa. Hoppas det kommer lite iallafall! Nu ska jag skriva lite mer på min årsresumé. Hoppas den blir klar innan årsskiftet annars kommer den någon gång i början av januari! Gott nytt år!

Har jag inte världens sötaste lillebror

Igår hade han lämnat en lapp till mig i sängen där det stod:

"Johanna meddelande i agent sätet med dokumentförstörare Mattias
Väck mig inte
Obs kolla i agent sätet när jag sover"

I det så kallade agent´sätet hade han lämnat en lapp där det stod:
 "Lova att du inte går"

Jag dog av söthet och skrev tillbaka en lapp till han där jag skrev att jag aldrig skulle lämna honom och lite annat fint.

Ikväll låg det en ny lapp i min säng där han skrivit:
"Johanna! meddelande i Agen sätet med dokumentförstörare.
 gör gärna svar
Mattias"

I agent sätet ikväll hade han jättegulligt skrivit:
"Gott nytt år
vi ses"

Är han inte för söt!?

På g

Idag har jag skrivit klar min cv till åre, fixat träff med manpower där och fått klartecken om boende. Nu hoppas jag bara att allt ordnar sig och att jag kan få ett jobb! Tycker det borde gå med mig och min nya meritlista. Jag hoppas innerligt men vill samtidigt inte hoppas för mycket. Det vore verkligen en dröm som gick i uppfyllelse!

I eftermiddags efter jag var färdig med mitt cv-skrivande drog jag med mig Mattias en sväng på stan. Vi fikade gott på barista (som jag aldrig varit på förut!), det var helt ok men miljön var lite omysig. Jag drack en chai-latte som Carro skrytit om var så goda där och det hade hon väldigt rätt i. Dock blev jag lite besviken på min brownie till som hade i sig för lite nötter, däremot imponerade Mattias morotskaka! Den och chailatten kan jag rekomendera. Har också hört från min kusin att de ska ha god varm choklad med chili där, spännande.

Annars har packat inför jämtlandsturen och gjort i ordning till vilhelmina, min nyårsoutfit är inte helt färdig än men jag tror jag vet vad jag ska ha på mig. Det blir inget jättespeciellt utan ganska enkelt. Jag har verkligen ingen aning om hur det kommer vara på hotell vilhelmina så jag vill varken sticka ut ur mängden åt det finare eller ful(l?)are hållet. Men Acke ringde för en stund sen och rapporterade att det var helt över förväntan. Det motellliknade hotell som han hade väntat sig var visst jättefint och vi skulle få smörstekt röding imorn till nyårsmeny, lyxigt! Sen hade han sett renar också, haha. Allt detta känns väldigt kul och spännande nu. Hoppas det blir bra.

Nu skänker jag sörgande tankar till vårt hasle-home och mina 3 före detta sambos som nu befinner sig i vår lägenhet och troligtvis gör sista städrycket. Hoppas det går bra och att allt löser sig. Jag har lite dåligt samvete som sitter här.

Fred!


Vilhelmina, here we come (kömm!)

Det blir Vilhelmina på nyår! Tack Linn men inte Acke för förståendet och stödet, måste säga att tjejer är lite mer duktigare på sånt ibland. Jag tror att det blir en trevlig tur, spännande iallafall. Har inga speciella förväntningar i år eftersom jag aldrig firat nyår ute i vildmarken tidigare, och då borde det ju inte kunna bli annat än sämre splittrat som umeås befolkning blir efter tolvslaget på rådhustorget/i rådhusparken. Den enda förväntningen jag har är att få se någon i skoterstövlar i puben.

Vi ska alltså, med andra ord, fira nyår på Hotell Vilhelmina med Ackes vän som driver stället. Har vi tur bli bjudna på något, men ska inte förvänta oss för mycket. Det enda jag hoppas på är en skotersafari med möjlighet att se lite renar. Blev nämligen väldigt taggad på renar ikväll då jag och Acke såg filmen Varg. Som namnet låter handlar den om varg men även om renar och hur vargen förstör renjorden. Riktigt intessant måste jag säga, kan starkt rekomendera filmen! Det är ganska coolt också att Peter Stormare är en av huvudpersonerna och att det är en norrländsk film, dessutom inspelad i en jämtländsk by nära min mormor.

Kom förresten på nu att jag kanske inte meddelat här till mina kära bloggläsare att jag drar till jämtland och mormor dagen efter nyårsafton. Jag får hoppa på familjen i bilen efter vägen, typ i dorotea, skönt för mig eftersom jag då redan har avverkat halva vägen. Stannar hos mormor till någon dag nästa vecka och ska under tiden i jämtland fara till Åre, hinna med att pröva skoterspåren hos mormor, åka skidor (längd), åka skrana och umgås med familj/släkt. Mina kusiner och mostrar kommer också dit så det blir skojj!

Mycket att tänka på

Idag har bjudit på en fullsmockad umeåstad tillsammans med Hanna, hittade nada i allt kaos. Jag har träffat Is och sagt hejdå för två månader, kändes konstigt! Ikväll har jag blivit ännu mer nyårsförvirrad då jag fått erbjudande om att följa med Acke till Vilhelmina, kanske redan imorgon. Vad ska jag göra!? Hjälp.


Trött

Idag har varit en jobbig dag. Jag har varit sur, arg och ledsen om vart annat. Det tar på. Nu har jag ont i huvudet och är jättetrött. Men min dag slutade ändå bra då det mesta löst sig och jag fick vara med Ferm och Acke. Jag kan lova att det är skrattgaranti när man umgås med dom.

På tal om Acke var festen hos honom i fredags jättekul. Vi drack vin och var glada redan vid sextiden. Så vid tolvtiden när vi hade förflyttat oss till Erikf började jag känna mig riktigt slut. Inte konstigt egentligen. Kvällen slutade på subway i stan tillsammans med Maja.

Imorn blir det stan, det ska inhandlas lite nya grejer. Hoppas jag fyndar. Det brukar jag kunna vara bra på. Godnatt gott folk, nu väntar sängen, eller rättaresagt våningsängens överslaf. Den knakar och har en tunn madrass som gör att man känner plankorna under, riktigt skönt.

Förresten är nyår fortfarande ett stort dilemma. Jag som började bli riktigt sugen på hemavan ändå fick klart för mig idag att det minnsann inte gick eftersom vi ska dra till mormor direkt dagen efter. Så det ser ut att bli umeå ändå (suck?). Någon som har ett förslag?

Förskönande verklighetsbild

Sen jag kommit hem har jag insett att allt här hemma är i princip så som det alltid har varit. Men nu på sista tiden har jag lagt märke till detaljer, som inte är så roliga. Det är en besvikelse av hur man förskönar det man längtar efter och därmed glömmer bort det negativa.
 
Det är nästan så att man längtar lite hem till "hasle-familjen". Jag saknar er iallafall!

God Jul

Idag har jag och mamma gått på kallpromenad i Röbäck på slätten, sjävklart med täckisar. Har ikväll fått träffa all efterlängtad släkt som jag saknat, ätit god julmat och umgåtts med tjocka släkten. Blev nöjd med mina julklappar då jag fick vad jag önskat mig och lite mer därtill. Det blev en riktigt god jul i år med andra ord!

Feel good

Nu är det julafton, eller julaftonsmorgon kanske man ska säga. Jag har inte gått och lagt mig än, borde ha gjort det för länge sen. Ska göra det snart, alldeles snart, ska bara göra några saker först, som att fylla på min mobil så jag kan svara på folks sms. Förresten så känns det jättebra att vara hemma, jag njuter. God jul också!

Hej Sverige och Norrland

Underbart att vara hemma! Jag möttes efter en helt okej 17 timmars hemresa av mina underbara älskade vänner och familj, de möttes av mina glädjetårar. Jag fick en av mina favorit kycklingrätter av mamma. Jag har fått åka skoter (!) med min käre bror i ett mycket snöfyllt Röbäck. Jag har sett en av filmerna i Stig Helmers sällskapsresor med mysigaste ponk och mamma. Jag är hemma igen, i Sverige, på hemmaplan, på norrländsk mark, det känns, riktigt underbart!

Sista dagen

Idag ær jag sista dagen på Piratforlaget. Jag har bakat en god chokladnøt browniekaka, vi har ætit "julelunch" och haft det kosligt. Fick en fin gavepose med en magnum vinflaska vilket innbær att det ær 1, 5 liter, 14 % dessutom, ett gavekort på 200 kr på en dvd-butik och lite julemarsipan. Min chef Tine ær så snæll! Det kænns lite vemodigt att sluta hær, men samtidigt rætt. Det hade verkligen inte funnits någonting før mig att gøra hær efter jul. De senaste dagarna har det knappt varit någonting. Jag har mest bara suttit.

Igår var jag och Erica ute på "byn" tillsammans, shoppade lite och åt på mysiga køkken og bar, det blev en pastarætt med havets frukter och vitt vin. Sedan kom min salgschef Mark och salgskollega Anders och satt med oss en stund, det blev lite mer dricka då i form av cider, gott och vældigt længesen sist. Mark sa att han ville ge mig en omgång med jag insisterade inte riktigt utan nøjde mig med den fjuttiga cidern. Men det blev en trevlig kvæll iallafall och lite nya inkøp!

Ikvæll blir det Oslo 2008 sista festkvæll. Jag ska dricka min vinare (ej magnumflaskan) som jag fått från pirat-salget och det sista av min surhallondricka. Kænns onødigt att slæpa med sig hem! Jag och Erica ær taggade till topp och ska bara røjja sista. Vi vet inte var vi ska gå, men det kan nog bli en svæng førbi på rett in, warsawa och scotsman. Hoppas på en trevlig kvæll då vi inte har allt før høga førvæntningar utan mest bara ær taggade.

Imornkvæll dæremot ska det bli lugna puckar då vi ska ha lilla julafton, bara dricka 0,1 % gløgg från ikea och byta julklappar. Det ser jag också framemot. Kænns dock hemskt att det ær sista kvællen med mina sambos. Det har gått så fort den senaste tiden att jag inte hunnit tænka så mycket på att vi ska skiljas. Jag undrar hur det kommer kænnas sen. Vet iallafall att mina tjejer kommer vara saknade. Hoppas vi inte får vara borta før længe från varann utan att vi kan återførenas ganska snabbt sen.

Halloween



Det var en trevlig förfest iallafall!

Blondinbella

Jag måste erkänna en sak, den senaste tiden har jag börjat läsa Blondinbellas blogg mer och mer, tillslut har jag nästan börjat följa den. Igår hade hennes tv-dagbok premiär. Jag såg det första avsnittet nu och fy farao vilken tjej! Hade faktiskt börja gilla henne och tycka att hon var en rätt intressant tjej. Men nu sjönk hon rejält i mina ögon. Jag undrar nästan fortfarande om hon inte skämtade. Se hennes tv-dagbok här!

Glædje

Jag pratade nyss med min faster och lillkusin i telefon. Det var lycka!

Oførklarligt?

Jag ær hur trøtt, less och hængig som helst. Skulle kunna somna eller børja lipa hær och nu om det inte vore før att jag satt på ett kontor med andra mænniskor. Nog før jag har ett eget rum men ændå. Varfør kan jag aldrig kænna mig helt glad? Jag har sålt næstan 600 bøcker idag, fått en fin vinflaska från førra veckans supersalg. Borde jag inte vara nøjd? Førstår inte varfør jag aldrig kan kænna mig helt tillfredsstælld. Jag har kænt mig glad vissa stunder  men jag tycker aldrig att det varar tillræckligt længe. Vad ska egentligen behøvas før att jag ska kænna mig helt lycklig? Lite mer kærlek kanske?.. 

Kom hem då

Kom hem då mina tjejer så ni får se hur fräscht, fint och mysigt det är här hemma! Sånna här stunder vill man inte vara ensam.

SSSS

Sömn. Söndag. Seg. Sör.

Idag är det söndag, jag har sovit, varit seg och ska på sör ikväll. Hoppas det går bra.


En vecka kvar

Idag är det precis en vecka innan jag far hem. Jag har väldigt blandade känslor. Eller egentligen så vet jag inte ens vad jag känner. Jag vet att det kommer bli jättekul och mysigt att träffa familj, släkt och alla vänner igen. Det kommer göra mig jätteglad och säkert grinfärdig (som vanligt). Men jag vet inte hur det kommer att kännas att lämna Oslo, mina sambos, jobb och pengar för att fara hem till ingenting (?) eller iallafall något som man inte vet vad det kommer bli. Jag vill fara till Åre men det känns ganska hopplöst, samtidigt vill jag också göra bort körkortet.  Jag känner mig halvtragisk eller är iallafall rädd för att bli tragisk eller känna mig tragisk. Tragisk för att inte göra någonting och inte ha någon inkomst. Kanske låter hemskt och bortskämt men när man varit här och vant sig vid ett fulltidsjobb plus extrajobb känns det konstigt att komma hem till ingenting.

Sjukaste sjukt

Läste en artikel på aftonbladet om skönhetstävlingar för barn, så sjukt! Läs

Om mindre än två veckor


Om mindre än två veckor befinner jag mig inte i hasle-skogen längre utan röbäcks-skogen!
Jag längtar! Vi ses!

Fel flöte?

Vad är problemet med de norska guttarna? Eller är det jag som är problemet? Varför nappar det aldrig på riktigt? Har jag fel flöte på kroken eller finns det helt enkelt för lite fisk här i Norge? Eller är det jag som måste vara en fisk och hugga direkt på kroken?

Pröva inte detta hemma

Ikväll ska vi dricka vin (!), dock inte såsom vi gjorde för två veckor sen (se videon nedan). Därefter förvandlades jag till en fontän och ett vattenfall av rosé och choklad.




Kos

Att kosa sig, att något är kosligt är ett väldigt allsidigt och bra norskt ord. Det borde finnas i svenskan!

Just nu sitter jag hemma och koser mig. Är alldeles själv, det enda förutom jag som hörs är Duffy och hennes album, det är riktigt skön musik som jag nästan har glömt bort. Kanske finns någon lite djupare bakomliggande anledning då jag lyssnade på denna musik i somras under en lite tyngre period. Men nu tycker jag att det är soft att lyssna på igen så det känns bra. Sitter och dricker chai-te och äter upp sista biten av min kladdkaka med mintkrokant.  Den har gått åt som smör i solsken. Om Daniel (eller spånis eller spånkis som han också kan kallas), kommer ihåg att köpa ny marabou mintkrokant och ta med hit i helgen har jag lovat en ny kaka. Då borde jag tänka på att bjuda bort merparten, både med tanke på solidaritet och vikt. För vikten börjar vara dags att tänka på nu. Men som alltid, skjuter man upp det till en annan dag.

Ni kanske har förstått att jag är hemma och sjuk idag också, liksom igår. Igår låg jag bara inne hela dagen och orkade inte göra något annat. Jag sov till kl 12 och det gjorde jag likaså idag. Dock var jag duktig idag och for till kiwi och handlade det första jag gjorde. Det var snöstorm ute och kallt så när jag kom tillbaka bestämde jag mig att göra lite varm choklad till mitt nyinköpta bröd och ha en mysig fikastund med mig själv. Och för en gångs skull tänkte jag skippa att värma min mjölk med hjälp av mikrovågor och istället koka upp i en kastrull. Dum som jag är orkar jag aldrig vara kvar i köket och passa mina grejer så jag går iväg och självklart bränner jag mjölken fast i botten. Jag försökte trotsa det och dricka mjölken ändå utblandad med oboy men det smakade inget vidare. Så det vara bara att hälla bort mjölken och göra ny, i mikron denna gång.

Efter att ha spist lite norsk lunch á la brödskivor och varm mikrad oboy plus efterätt med lite kladdkaka och chai-te känner jag mig rätt nöjd. Det är skönt att bara vara hemma och känna lugnet. Dock känns det surt att gå miste om nästan en hel norsk tusenlapp och inte få någon ersättning alls. När man gick i skolan sved det inte lika mycket att vara hemma en dag eftersom man visste att man ändå skulle få sina pengar som vanligt. Idag när man som arbetande och inte studerande går man miste om en summar som i princip motsvarar ett studiebidrag när man är hemma. Rätt sjukt stor skillnad. Fattar inte att man klarade sig på det förut. Nog för att man har hyra och mat att betala nuförtiden.

Nu ska jag sluta tänka på alla vuxna ting och bara kosa ned mig i soffan med en filt, en till kopp chai-te och min nyaste bok, "En plats i solen" av Liza Marklunds (Piratförlaget). Visst känner ni livsnjutaren inom mig?


Mera skratt

Sen jag skrev det senaste inlägget igårkväll fick jag skratta ännu mer, vi låg i sängen och kiknade till våra låga skämt tills tårarna sprutade. Vi skämtade om äckliga smeknamn, mensfläckar och annat egentligen kanske inte så kul. Mitt nya smeknamn igår blev Johanna "Lobban" Lind, så jag har nu gått ifrån Lökis och Laman till Lobban. Ikväll har det blivit ännu mer kul, vi har skrattat åt våra förslappade och åldrade kroppar. Sara har ont i lederna, Carro orkade göra en magövning som hon förut orkade göra tio av, Erica fick världens senedrag flera gånger då hon skulle göra en benövning och jag märkte att jag hade gått upp x antal kilon.

Vi verkar ha kommit in i något sista minuten mood. Nog för att vi har haft det bra och kul förut också men stämningen har känts lite annorlunda de senaste dagarna. Det är bara 2,5 veckor kvar tills vi skils åt och då kommer vi troligtvis aldrig bo vi allihopa tillsammans igen. När jag tänker på det nu tror jag kommer det bli väldigt jobbigt att skiljas söndagen den 21 december. Hoppas det går bra ändå. Nu väntar nybakad kladdkaka i min fina hjärtform och mys. Vi har det allt bra ändå, när man tänker efter. Det gäller att njuta av sista tiden nu.

Sug på lite fiskolja baby

Jag är fortfarande sjuk och trött, övertrött för tillfället. Har inte lyckats somna än. Nyss grät jag av skratt, kanske pga av övetrötthet eller så var det bara min underbara kära väninna och sambo Erica, som skulle smaka en av mina fiskoljekapslar. Hon skulle inte ta dom på vanligt vis med vatten som jag upplyste henne om utan hon ville bestämt smaka dom på riktigt genom att suga på kapseln och tillslut bita i den så lite sälolja läckte ut på hennes tunga. Gott.

Sjukling

Som sagt har jag varit väldigt hängig och håglös den senaste tiden, nu har en förkylning inom mig brutit ut verkar det som. När jag vaknade imorse kändes halsen igengrodd, näsan täppt och huvudet tungt men jag trotsade och for på jobb ändå för att inte visa mig så vek inför mina "kollegor". Har lite dåligt samvete då jag har gått hem två gånger tidigare också. Jag höll ut idag till klockan tre sen gick det inte mer. For hem för att äta och sova. Har dock knappt nån aptit och jag kom på att det kanske inte är så smart att jag går och lägger mig nu. Tror jag ska spara mig till ikväll istället och gå till sängs tidigt. Fast det brukar ju gå sådär. Funderar på att lägga mig och sen en film iallafall. Snart kommer Isa hem, då får jag sällskap, skönt det. Kommer man nog sakna en del när man skills!


Idag såg jag i min kalender att det endast är två och en halv vecka kvar tills jag åker hem, så sjukt snabbt tiden gått.


Till Linn Rydelius

Är du med på en dansbattle snart igen?



Jag vill stå och galendansa med dig igen och fejkskaka lite ass och boobs. Här
finns det ingen som riktigt vill göra det med mig!

Mmm

Igår var en slapp och skön kväll. Låg vi Ericas dator i min säng och såg på the holiday. Drack chai-te och åt go-kakor. Det är så livet ska va! Ikväll har också varit skönt, hitills iaf, då jag först låg och sov i två timmar efter jobbet och sen bara har gjort god mat och tagit det lugnt här i soffan. Men nu senare ikväll blir det mindre lugnt då jag ska jobba på Scotsman på el disco, wiho! Har faktiskt börja tycka det är ganska kul att jobba där igen även om jag fortfarande är lite less på djn och fula Menes.

Nu tror jag att jag ska slå in lite julklappar och äta juleskum. Erica var i Sverige i helgen och handlade, mm! Fick förutom skumtomtarna mintchoklad vilket jag saknat som inte finns här. Ska baka brownies någon dag i veckan med det. Sen är det snart dags för lite pepparkaksbak igen också. Gjorde mina special pepparcookies förra torsdagen när vi julpyntade men nu börjar jag bli lite sugen igen, och med non stop denna gång, stora, tjocka och sega plus nonstop. Kan jag starkt rekomendera, mm!


Hængig på pirat

Jag sitter på jobbet och ær så trøtt att jag knappt kan hålla uppe øgonen. Blundade i telefonen nær jag pratade med kunderna och låg raklång øver bordet samtidigt. Min energi tryter, jag kænner mig less och hængig. Tycker inte livet kænns så kul just nu. Vill hem fast ændå inte. Vad ska jag komma hem till? Arbetsløshet och inget boende? Jag måste styra upp mit liv lite kænner jag. Ta tag i Åre och lite annat på att gøra listan!

Slutar nu om en timme, gør allt før att få tiden att gå och slippa anstrænga mig så lite som møjligt. Tror jag ska slå in lite fler paket , dricka en kopp grønt te och æta pepparkakor. Det ær skønt, då slipper man tænka så mycket.

RSS 2.0