Vi väntar barn

 
Efter många veckor känns det som att det är dags att skriva här på bloggen att jag är gravid! Vi är så glada och det är så spännande. Dock har det varit ganska jobbiga veckor den första tiden med mycket illamående och kräkningar. Min energinivå har inte direkt varit på topp. Nu äntligen har jag börjat få tillbaka min energi och är inte lika trött längre. Nu räcker det med en powenap om dagen och behöver inte längre mina mastodont-sovningar på flera timmar. Jag har som tur var inte utvecklat torgskräck vilket jag var rädd för ett tag då jag kunde spy lite vartsomhelst närsomhelst. Har nog spytt på de flesta mest otippade ställena ni kan tänka er. Tur har jag haft bara att det inte varit så många som sett mig!
 
Igår kom det efterlängtade brevet med en ultraljudskallelse. Brevet som jag gått och väntat i veckor på. Det blev ett riktigt moment då jag precis kom hem och brevbäraren stod där i trapphuset, jag kände liksom på mig att nu skulle det komma. Jag stod och fipplade efter nycklarna i fickan jättelänge då jag tillslut lyckades hitta dom och ta mig in i lägenheten. Där låg brevet från från jämtlands läns landsting överst i högen och ropade på mig. Jag slet upp det direkt och tog ett glädjeskrutt av lycka men han nog inte läsa det ordentligt förän tårarna forsade ner för mina kinder. Det går inte riktigt att beskriva känslan och tankarna som gick i mitt huvud men på något sätt kändes det här som beviset på att jag är gravid och att vi äntligen ska få se vad som gömmer sig i magen.
 
Även om man känner att det händer något i kroppen, att den beter sig annorlunda och man får diverse symptom så är det så svårt att förstå att man bär på ett litet barn. Jag försöker läsa på och förstå vad som händer, men det går ändå inte in att det är en liten bebis i min kropp. Därför ska det bli så fantastiskt härligt att få gå på ultraljud och se den lilla varelsen. Att få höra hjärtljuden kommer också vara ett underbart livstecken. Det är nästan så att jag blir osäker och inte vågar skriva det här nu för det känns som att det inte är på riktigt.
 
Kallelsen som kom igår och en en baby to be box med lite gratissaker, bl.a. självlysande nappar.
Söta kläder jag fyndat på stan i Östersund, allt på rea och hälften ekologiskt.
 

RSS 2.0