Tagen

Jag sitter på mitt jobb och gråter. Hade tænkt gå in på datorn før att skriva ett blogginlægg om min førsta arbetsvecka innan jag børjar ringa men då døk ett nyhetsreportage om en væns mammas cancer upp istællet. Pløtsligt kændes mitt inlægg om min førsta arbetsvecka ovæsentligt. Tænk att gå igenom och leva med cancer, jag tror inte jag riktigt har fattat hur hemskt och allvarligt det ær innan jag læste artikeln .

Den hær kvinnan och mamman ær en av dom tuffaste jag vet. Jag har alltid tyckt att hon varit cool, rolig, ungdomlig och trevlig. Hon ær omtyckt av många! Nu blev jag ænnu mer imponerad. Det verkar vara en otroligt jobbig process att gå igenom cancer,  men också stærkande  Jag vet dessutom att denna dam læser detta så ta åt dig, du ær stark, bra och helt fantastisk!

Nu ska jag jobba och njuta av livet. Det ær inte vært att spillas bort!

Om mindre än ett dygn!!



Snart så, äntligen. Jag blir lycklig bara jag tänker på att vi ska återförenas.

Ytterligare en ankpromenad


Snø

Idag vaknade vi tjejer upp med snø utanfør vårt fønster, hærligt! Hoppas det varar længre istællet før slask.

Softar i Nydalen

Idag har jag varit på mitt nya jobb i Nydalen, det var ganska soft, liksom på bilden nedan i Nydalens disco-rulltrapp. Imorn ska jag vara där ensam och ha hela kontoret för mig själv. Soft, softare, softast.


Disco-tunneln

Här får ni se den tidigare omtalade disco.rulltrappan i film. Dit ska jag åka imorn igen på min första arbetsdag på Piratförlaget. Jag är lite nervös.


Lördag

Väckte nyss Is med en vitlökspust och lambada. Spelas alltid på Scotsman. Lyssna, se och njut!


 
Kaoma - Lambada


Sista dagen

Idag var jag förhoppningsvis min sista dag här på barnehage här i Norge. Barnen var söta och charmiga som vanligt, en jättegullig utländsk flicka frågade varför jag målade läppstift och hade så fina kläder. Bra fråga, kanske för att det är fredag?


Nu är mina väninnor i full rulle med att fixa till sig innan deras utgång ikväll och funderar på att göra detsamma. Inte för att jag ska gå ut och festa ikväll, utan för att jag ska "gå ut" på Scotsman ikväll till jobbet. Där kan det också vara kul att vara lite fin bland alla partyglada människor!


Det är fredag idag



Det är fredag idag och jag är deppad, fast jag egentligen inte borde vara det. Jag har precis fått ett jobb som verkar hur bra som helst och jag ska dessutom jobba idag, både på dagis och på puben. Men jag känner mig ändå inte helt glad. Vill inte vara ensam hemma något mer och leka huspiga. Är less på att varje dag diska, städa och dona. Det är inga jättebravader jag gör men jag är ändå less på att pyssla ensam med det.

Jag vill göra något annat på dagarna, nog för att jag ska det nu framöver, men ändå. Vill gå ut och festa ikväll, dansa till låten ovan, behöver göra något skojj! Typiskt att jag jobbar ikväll när tjejerna går ut. Festen får väl istället bli dubbelt så fet och taggad nästa helg då det är halloween och Kicki & Linn kommer! Det ser jag framemot jättemycket. Nu ska jag ta tag i mitt liv och göra något mer vettigt, som att gå och handla lite till vårt gemensamma hushåll.

Det kliar

Det kliar faktiskt över hela mig. Jag har myggbettsliknande utslag på ryggen, på benet, i armhålan och ja till och med på rumpan! Och nej, det är inte roligt. Känner mig inte så fräsch när jag behöver smyga in i något gatuhörn när jag är på stan för att klia mig på ena skinkan. Idag är det en vecka sedan jag var på akuten för problemet och fick pencilin. Det har inte blivit mycket bättre sen dess, hoppas på förbättring snart! Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.


Äntligen

Jag har precis fått veta att jag fick jobbet! Ska hädan efter jobba som försäljare på piratförlaget, ringa runt till bokaffärer och sälja bästsäljar-böckerna. När tjejen från bemanningsföretaget ringde nu sa hon dessutom det var någon mässa under tisdag och onsdag jag skulle få vara med på "så de ska lära upp dig på måndag inför den", okej. Äntligen ska jag få ha ett fast ställe att gå till varje dag 9-5 och dessutom är det bra betalt, så förhoppningsvis kan jag komma ikapp lite av det jag förlorat i förhållande till de andra tjejerna. En annan skön grej är att jag kan ta tbanan härifrån under 20 minuter raka spåret till mitt jobb, så den coola discotunneln jag pratade om igår kommer bli vardag för mig.

Nu ska jag fira det nya jobbet med lite frulle!

"Shoppingtur"

Ikväll, såsom onsdagen förra veckan for jag in till stan för att fara på en liten shoppingrunda med Erica. Det är inte så korrekt att kalla det shoppingrunda eftersom jag varken shoppat något nån av gångerna, så egentligen är det mer en kvälltur till stan för att kika lite i affärer. För än så länge har jag faktistk mest bara kikat runt i Oslos affärer. Det finns mycket shopping om man vill och har råd men det har jag inte haft. Det enda jag köpt är några basgrejer som ett par svarta stövlar, svarta pumps, svart linne och svart ögonskugga. Ganska mycket svart, ovanligt för att vara jag! Tur att det bara är basgrejer.


Imorn ska jag fara in till stan själv en stund, försöka shoppa något, linser iallafall! Jag har inte haft nya fräscha linser på snart 3 månader! Rätt sjukt, men jag har inte blivit sjuk än, haha. Vill också hitta någon fin klänning att ha, både till vardags och fest. Sen tror jag att jag vill köpa en cool håraccesor från h&m, verkligen en jag-måste-ha-grej! En annan "jagmåstehagrej" är den svarta klänningen från Oasis som så gärna skulle vilja ha, den satt som smäck på mig och skulle vara perfekt som nyårsblåsa. Säg mig att jag hittar den i min storlek imorgon! Och dessutom, ännu viktigare, ring och säg mig att jag fått jobbet!

Förresten är det en vecka och en dag sen jag pratade med dig och nu känns det bra, det är skönt. Jag hoppas jag inte ska behöva fälla några fler tårar för dig. Inget mer drömtänkande om dig eller om Alnön.


Intervju idag igen

Idag var jag på min sjunde intervju här i Oslo. Nu när jag skulle räkna efter blev jag förvånad för jag trodde att jag hade varit på fler, även om sju är ganska många ändå. Och totalt sett har jag haft 4 jobb och ett provjobb så det är inte så illa pinkat av mig. Men jag måste säga att jag börjar bli less på att fara runt på massa ställen nu, vill inte fara på fler intervjuer och jag vill inte hoppa runt på några fler arbetsplatser. Jag vill få ett fast jobb så min vardag kan bli mer rutinmässig.

Intervjuen idag tyckte jag gick väldigt bra och det kändes positvt. Fast egentligen vill jag inte säga så igen eftersom jag sagt det efter andra intervjuer också och då har det inte gått bra sen, med andra ord har jag har inte fått jobbet. På vissa intervjuer är det så svårt att avgöra vad den som intervjuar tänker och tycker men oftast tycker jag att det brukar gå att läsa av rätt bra. Fast på mph tyckte jag att intervjuen kändes som ett ganska stelt förhör utan någon respons men där fick provjobba, synd att det inte ledde till någon anställning bara.

Tillbaka till intervjuen idag, jag for dit med falukorv kvar i halsen, åtminstone falukorvsmak i munnen och jag ville inte ge dem en falukorvspust det första jag gjorde. Dessutom hade jag inte hunnit byta om eller fixa till mig. Jag bar min kortaste småblommiga klänning som slutar precis under rumpan, hade omålade naglar, rufsigt hår och hål i öronen utan örhängen. Så jag kände mig inte alls förberedd då jag 45 min innan intervju lobbade iväg mot tbanan i mina nya bruna svarta stövlar och inte ens visste var jag skulle. Ett mejl jag läste från tjejen på bemanningsföretaget om att "Husk at det er et intervju. Kom godt forberedt og punktlig." fick inte mig att känna mig bättre till mods.

Ringde sen tjejen på bemanningsföretaget och frågade om vägen till dit jag skulle, när hon frågade var jag var ljög jag (ljuger aldrig annars) att jag stod vid jernbanetorget i centrum. Undrar hur hon kunde ana att jag var sådan tidsoptimist, lyste det om mig på intervjuen igår eller? Då ringde jag ju faktiskt 10 min innan och sa att jag skulle bli sen pga förseningar med tbanan. Fast jag själv var ju också lite försen av mig själv också, men det behövde inte hon veta. Idag kom jag i tid till intervjuen iallafall trots att jag var ute i sista stund och tbanan var försenad. Kom iallafall till coolaste tbane-stationen i Nyland. Ni får se om ni kanske får se någon fin mobilbild sen. Hoppas jag får se den fler gånger med tanke på jobbet i närheten.

Nu ska vilaoch sen spise lite mer stuvade mackisar och körv.


Det rätta

Jag fann det rätta receptet bland alla fejkstuvade makaroner! Så här ska det vara:

5 dl Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner (finns ej här)

1 l standardmjölk (3,9 % här, ja det ska va gött att leva)
0,5 tsk salt
Salt
Peppar
Muskot (hade vi inte i vårt kryddskåp)

Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om några gånger. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. Servera med stekt falukorv och köttbullar.

Tada! Och jag lyckats faktiskt också rätt bra, trodde att det skulle bli mycket sämre. Det enda dåliga var att jag hade i för mycket makaroner och att det blev lite bränt i botten. Men riktigt gott blev det, nästan som hemma.


Receptsök

Jag ska göra stuvade makaroner med stekt falukorv och köttbullar, så efterlängtat. Men jag kan inte hitta något bra recept på dom som pappa brukar göra. Tror jag måste ringa han för första gången på länge. Jag längtar hem.

Snart

Kommer Is & Sara hem från deras tur till Gbg, förhoppningsvis  får vi se byggare bob dräkten och götta oss i korvmackor, äntligen!

Vad vår lilla jord skulle bli bättre

Tänk vad mycket ljuvligare vår morder jord kunde bli om folk kunde glädjas åt andra, sluta klaga och istället sköta sitt. Kan inte alla börja fokusera på de positiva tingen istället så skulle automatiskt allt bli mycket bättre!

Tänk att komma hem och berömma någon det första man gör för att det är fint hemma, eller att ge någon en kram för att man är glad över något. Kan inte alla försöka se diskmaskinen som är igångkörd och ren istället för en smutsig kniv i diskhon som man hade tänkt använda.

Vad mycket harmoniskare allt hade blivit då.


Mer eller mindre arbetsökande

"Jaha, vad sysslar du med nu för tiden då? Jo jag är arbetssökande, nä inte arbetslös utan arbetssökande."


Jag vill inte kalla mig arbetslös med mina tre jobb på Scotsman, Ballroom och Barnehage (dagis för er som inte vet). Men jag måste ändå säga att jag känner mig rätt arbetslös när jag sitter hemma om dagarna , även om jag är rätt duktig ändå och gör andra bra saker. De senaste dagarna har jag varit effektiv och hunnit söka 7 nya jobb, blivit kallad på 2 intervjuer och jag hoppas på ännu fler. För nu vill jag ha ett bra jobb, som jag har fast, för resten av tiden jag är här.

Visserligen är det skönt med variation av arbete, vilket jag också fått här. Men jag börjar bli lite less på att hoppa runt så mycket, café ->servering ->pub ->barnhage osv. Världens blandning med andra ord, en ganska mångkulturell blandning dessutom. För på nästan alla ställen jag jobbat på har det varit folk från alla världens hörn. Det började med Ballroom där det var alla möjliga nationaliteter, därefter konditoriet med thaisarna, sedan scotsman som är invaderat av svenskar, klädesbutiken där 2 av personal var danskar och på barnehagen jag jobbat är hälften av barnen utländska. Men det är lärorikt och intressant med kultur!

Läste på en gammal väns blogg att hon skulle resa till Afrika. Det lät jättespännande och är något som jag absolut skulle vilja göra i framtiden, kanske som volontär! Sen är jag också sugen på att tågluffa i Europa, resa runt i Asien och fara till USA som au pair. Hoppas jag hinner med allt innan jag är 22. Vad jag sen ska göra när jag fyllt 22 är redan bestämt och planerat men det kan ni få veta mer om sen. Tror jag ska presentera min planlista gällande mitt framtida vuxna liv. För vuxna det blir vi  först nästa år när vi fyller 20. Det bestämde iallafall jag och Sara igår.


Hälsan är på topp

Linn säger:

du ska se mig nu

Linn säger:

nästan fetare än förr

Linn säger:

haha

Linn säger:

eller jo. jag är nog fetare än förr. det konstiga är att ja inte har ändrat någonting. håller på precis som förut men har gått upp i vikt.. helkonstigt

Jojohanna säger:

haha okej, kul...men du vet att jag tycker om dig lika mycket ändå!

Jojohanna säger:

och jag har typ också blivit fetare så vi kan bilda tjockisklubb

Linn säger:

vad bra.. precis sådär sa elias också

Linn säger:

fast inte om tjockisklubben

Linn säger:

tk - tjockisklubben

Linn säger:

bara för feta brudar. "mullig och gullig"

Jojohanna säger:

hahaha

Linn säger:

kan vi inte ha en klubb som vi kallar för mullig och gullig?

Linn säger:

och sen måste man vara speciellt inbjuden av oss för att få vara med?

Jojohanna säger:

haha jo det tycker jag

Jojohanna säger:

då kan vi ha gemensamma fikaträffar då vi bler ännu mulligare och gulligare

Jojohanna säger:

fika tsm så slipper man själv ha så dåligt samvete

Jojohanna säger:

sen efter ett halvårs uppgödning eller så kan vi bilda bk istället, bantarklubben..


Ett inlägg tillägnat en 20åring

Ingen mindre än Acke, som fyller 20 år idag!


Saknar dig min snuttegubbis..

Handlingslista

Imorn ska Is & Sara köra bil till Göteborg fram och tillbaka för att hämta en Byggare Bob dräkt. Ganska lustigt fast väldigt skojjigt också! De ska resa runt i Norge för att vara utklädd till olika kända barnfigurer. Galet jobb!

Eftersom de far hem till hemkära och mycket billigare Sverige får de en handlinglista på sånt som inte finns att köpa här, eller mycket dyrare. Den lyder:
- Köttbullar (kostar typ 100 kr/kg här)
- Falukorv (finns ej här)
- Kycklingfilé (ca 180-200 kr/kg)
- Special-flingor
- Leverpastej skivbar (finns bara bredbar här och den är brun ugnsgräddad och ser vidrig ut)
- Brownie kakmix (sjukt gott, enkelt och bra att hemma..finns såklart inte här)
- Icas specialflingor (ganska tråkig inhandling men värd, finns ej här)

Det ska bli gött!

Hemlängtan

Ska beställa linser och det är asdyrt. Det kostar 1500 nok för tre månader, alltså en femhundralapp i månaden! Helt sjukt dyrt. Jag som hade längtat efter att beställa nya linser efter 2,5 månader i samma. Nu vill jag inte längre.

Jag längtar hem. Vill slippa handla och betala allt själv. Är sugen på att bara bli ompysslad och serverad av mina föräldrar. Ge mig stuvade makaroner, köttbullar och falukorv!

Glömde dessutom att jag säga att jag har fått utslag som kliar över hela kroppen och är äckliga.

Jag i min jordgubbsbädd

Ifall ni ville veta är det såhär mysigt:

 
Mm                           ZZzz

Godnatt!

Jag bjuder på en ankgång


Söndagsutflykt igen


Idag for jag och mina vänninor till Grunerlökka för att gå på marknad och loppis. Det var lite göjj och kosligt.










Förlåt Is för att jag snodde dina bilder utan lov men jag hade inget bättre för mig när jag blev väckt (a).

Kändis-mormor

Mormor är med igen, fast i teve dessutom denna gång! Hon är tuff som hon säger min mormor, men jag börjar bli lite rädd, och inatt drömde jag en hemsk dröm.


Fredag 17/10





















 
 

Livet är en fest

Ikväll blir det champagne, använda upp lite mocca och gratis röjk! Wie
Imorn blir det caféjobb, tårta och börja en veckas pencilinkur. Jag ser framemot allt!


Hey it's a beautiful day

Solen skiner och det är skönt väder ute. Synd bara att jag inte gjort något av dagen än då jag vaknade för en halvtimme sen, vilket visar att det är inte bra att jobba sent på natten, ajaj. Ajaj också för min armhåla som är fuckad, som jag nu måste uppsöka läkare för. Har jag otur får jag tillbringa denna soliga vackra dag i "Oslo akute legersenter".  Men först ska jag gå förbi Is på hennes jobb och kika lite, sen kanske shoppa något fint att ha på mig ifall jag ska ut i helgen. Hoppas det blir så och att det blir något riktigt snyggt, kanske en "carrie-kjol" som Carro tipsade mig om! Nu väntar staden eller byn som dom säger här.

Champagneduschad på grisfest

Nu sitter jag nyduschad här igen efter ytterligare en alkoholdusch, denna kväll av champagne på Ballroom. Dj Atonine från Holland var där och spelade bland alla brats och blondinbella-kopior, typ som på Gobblers, fast ännu mer flott. Trots att Ballroom är ett väldigt flott ställe med bra betalt kändes det inte speciellt fräscht ikväll då jag kröp runt på vip-golvet för att söka efter alla nerslängda champagneflaskor. Medan jag sökte runt efter de 800 kr värda i baren flaskorna stod "vip-folket" på sina bord och dansade. Inte konstigt att det flög champagneglas, champagneflaskor och champagne på mig. Mitt i allt champagnevimmel (sökande) dök en helt oöppnad flaska upp framför mina ögon som jag snabbt tog beslag på. Så nu har jag en flaska bubbel om jag skulle vilja ha till helgen. Förresten så börjar helgen imorgon, och då ska kanske jag och Cacz ut!

Gårdagens promenad och fotostund

Tillbringades med Caroline













Det är kul att vara ute och bara ta lite kort, särskilt när man inte anstränger sig speciellt mycket och det ändå blir ganska bra. Synd bara att jag råkade göra så det ser ut som att jag petar mig i näsan på sista bilden. Annars tycker jag den var lite cool.


Gårdagens samtalsämne

Igår rörde de flesta av våra samtalsämnen våra framtida barn, deras namn, var vi ska bo och hur våra liv ska se ut. Erica citerade det väldigt bra på hennes blogg, läs!


Strawberry swing

I remember
We were walking up to strawberry swing
I can't wait 'til the morning
Wouldn't wanna change a thing

People moving all the time
Inside a perfectly straight line
Don't you wanna just curve away
When it's such
It's such a perfect day
It's such a perfect day

To miss happy love

En riktigt skön partydänga tillägnad min underbaraste härligaste vän Linn Rydelius. Jag tror nästan hon diggar denna låt mer än mig!


Stackars mormor

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=554939&avdelning_1=101&avdelning_2=104

Sunday

Denna dag har varit ganska händelserik för att vara en söndag. Jag har åkt in till mitt jobb, lämnat nycklar och pratat med trevlig personal. Jag har strosat runt själv i ett Oslo stad. Jag har hamnat i Grönland hemma hos "Monica & Co" gänget, gått hem med ett stort partyspel i handen och allmänt njutit av livet. Det har varit en skön dag med andra ord.

Ikväll har vi diskuterat framtiden, vad vi ska göra och vad som ska ske i våra liv. Här hos oss har vi lite delade tankar men ändå rätt lika. Härnäst att bestämma blir när jag ska komma hem till jul och ifall jag ska fortsätta vara här efter jul eller om jag ska fara vidare någon annanstans. Det är svårt att veta och bestämma sig, livet är just nu fyllt av möjligheter.

P.S Inatt ska jag sova lite ensamt igen i en alldeles egen säng. Med andra ord kan jag inte skeda längre med varken is eller sara utan får nöja mig gott med att hålla om min andra kudde istället.

Ölduschad och nyduschad

Befinner mig hemma i lägenheten efter jobb på Scotsman. Slutade för en timme sen då vi gick över tiden med en kvart. Ikväll var det en väldigt proppad tredje våning jag jobbade på, typ folkfullaste någonsin. Blev rätt stressigt emellanåt, så pass jag hann bli ölduschad två gånger. Som tur är finns det dusch när man kommer hem så nu sitter jag här nyduschad, färdig att gå och lägga mig. Vår lägenhet är dock tom då mina tjejer är borta någonstans på fest. Kändes väldigt lustigt att komma hem mitt i natten till en ensam lägenhet och att inte få krypa ner i dubbelsängen mellan is & sara.

Börjar redan lura på hur nästa helg ska bli, full med jobb eller full med alkohol. Jag har tidigare varit sugen på det sistnämnda men nu börjar jag tveka. Erica & jag som nu båda jobbar på Scotsman har  lyckats få olika helger att jobba framöver så jag måste försöka byta med någon. För får vi jobba olika helger innebär det att vi aldrig kommer vara lediga samtidigt, likamed att vi aldrig kommer kunna hitta på något på helgkvällarna, som att gå ut, vilket vore väldigt tråkigt! Men det borde lösa sig, i värsta fall får vi gå ut på någon vardagkväll. Tur att man bor i en storstad så det finns lite att välja på!

Nu tror jag faktiskt det blir sängen för mig. Tror att tjejerna ska ta första t-banan som går typ nu så då borde de komma hem snart, får jag hoppas iallafall. Godnatt!


Crazy summerparty

Jag bjuder och mina vänner bjuder, eller jag bjuder på mig och mina vänner. Mina vänner kan komma att bli lite ilskna på mig men jag hoppas det går bra. Det var ju trots allt typ världens skönaste förfest någonsin hemma hos mig. Ta hit Linn & Fermis!




Blogg

Jag måste bara tipsa om en väldigt rolig bloggerska, min goda gogo-vän Pamela även kallad Amandeep. När jag läste hennes senaste inlägg fick hon mina ögon att tåras av skratt! Gå in och läs: http://amandeep.blogg.se/index.html. Go Pamela!


Igår, idag, imorgon

Igår hade jag en lång och dryg kväll på Scotsman pub med oangenäma bartendrar och stötande kunder, lesbiska som gubbar. Det blev 8 långsamma timmar med 0 kr i dricks och 100 kr fattigare i taxi hem. Taxin dessutom var inte heller av det bästa slag, som min bartender tipsade mig om. Talibanen till förare kunde inte ta emot hälften kontant och hälften kortbetalning utan var tvungen att få mina hundra nok och id-kort som pant plus mitt mobilnr så vi kunde träffas nästa dag för att avklara betalningen.

Idag har jag försökt nå min talibantaxiförare Kumar som jag kallar honom utan resultat och får försöka imorn igen vid nästa Scotsman jobbpass. Det kan nog bli skojj, för då ska Erica också var där och jobba med mig, fast på första etasjen istället för mitt tredje, "el disco". Kul att få en kär vän att hänga med där och kanske slippa undan lite flörtande vakter och kunder. För det är verkligen en flörtig miljö på puben måste jag säga, tror att det är någon som stöter på en nästan varje gång man jobbar.

Förövrigt idag har jag provjobbat på butiken "mph" som jag tidigare pratat om. Jag tror att det gick bra och att de gillade mig. På lördag ska jag dit och provjobba igen då det är lite mer folk. Det blir skojj. Sedan får jag slutgiltigt besked på måndag om vem som blir ansatt. Om jag får erbjudande om ansättning kommer det kännas jättekul att ha blivit utvald men samtidigt jobbigt att tacka ja till då jag vet att jag kanske inte säkert kommer stanna här jättelänge till. Jag är lite velig över det och vet inte hur jag ska göra. Hoppas det löser sig till det bästa. Annars får  blirjag ta något dagisvikariet eller annat tillfälligt arbete framtill jul. Men får jag chansen på butiken borde jag egentligen ta den.

Imorgon har jag bestämt mig för att vara ledig på dagen. Jag ska inte känna några krav eller tvång på att göra något utan jag ska bara vara. Tror aldrig riktigt jag tilllåtit mig göra det här. Nu tycker jag att jag är värd det. Godnatt gott folk!

Husmoran och arbetssökande strejkar

Jag känner mig som synden själv. Trots att jag tycker jag har skött mig jobb bra som husmor de senaste dagarna känner jag mig ändå dålig, för jag sköter inte mitt jobb som arbetssökande bra. Jag vill bara vara ett av dom, eller allra helst nu, ingenting av dom. Vill bara ligga hemma och dega, se film och serier. Känner att jag aldrig riktigt fått känna av det livet. Eller jo, på söndagar, men inte ensam för då är alla lediga.

Igår var jag ju på intervju på min "drömbutik" mph. Intervjuen gick sådär, tycker det är jättesvårt att säga efteråt hur det gick. Särskilt när själva intervjuen känns som ett förhör, som den gjorde på Jack & Jones förra veckan också. Men uppenbarligen gick det rätt bra för mig, då jag blev tillfrågad idag att komma och provjobba på mph imorn. Jack & Jones rinde också dagen efter, dock utan något lyckat resultat från min sida att nå dem igen sen.

Något som gör att jag också känner mig dålig just nu är att jag inte har några pengar. Och med det menar jag att jag verkligen inte har några pengar. Jag har använt upp alla sparpengar, körkortspengar och dylikt i väntan på att få min lön. De suger. Nu har jag ingenting, bara några ynka 30 svenska kronor på mitt konto. Har inte fått mitt norska bankkonto än fast det gått över en vecka. Jag är less.

Nu ska jag bli glad och skita allt. Jag ska faktiskt jobba ikväll på mitt extrajobb, Scotsman, och tjäna pengar. Imorn ska jag provjobba på mph och i helgen ska jag jobba ännu mer på Scotsman. Det blir bra. Var nöjd. Nu ska jag softa i soffan tror att jag inte har något jobb (på dagtid). Jag har trots allt två extrajobb jag faktiskt kan leva på.

Håhåjaja

Jag började skriva på världens mest utdragna inlägg igår men jag gav upp efter jag skrivit halva eller kanske mindre (fyra stycken). Tänkte därför istället göra en kort sammanfattning av det jag tänkte skriva. Nu såhär i efterhand, när jag är klar med detta inlägg inser jag att det går dåligt för mig att sammanfatta saker kort. Det blir oftast lite för långt.

Vår helg blev mycket trevlig då vi fick besök från både Umeå i högsta person av Hanna i snygg lugg och från Östersund av Saras trevliga vänner. Vår 64 kvadratmeters lägenhet blev fylld till nästan det dubbla i form av madrasser, sovsäckar, massa kläder, skor och mat! På fredagkvällen blev det galajj, först hos oss med förförfest, sedan vidare till Herslebsgate till de andra umeåtjejerna som hade den riktiga förfesten. Där blev det invigning av vårt norgespel som blev kalasbra, vi hann även med lite rullstols- och hissåkning med den talande osynliga kvinnan. Det blev en mycket lyckad förfest med andra ord, dock var vädret utomhus mindre lyckat då det spöregnade när vi skulle gå till tbanan som vi iställlet kutade med illfart till.

I stan eller på byn som man säger här väntade The Gobbler´s på oss svenskar och det kunde man nästan märka då vi kom dit och dansgolvet var nästan obefintligt. Självklart styrde vi upp det då man inte kunde göra något annat där än att dansa. Eller grejen var att man kunde det, om man ville, ifall man kände sig hemma där. Alternativt kunde man gå till rummet som säkert var femdubbelt så stort som dansgolvet. I det rummet satt alla brats med backslick och blondinbella-kopior fast värre. Vi gick faktiskt dit och satte oss en stund men gick fort igen. Istället befann vi oss på dansgolvet hela kvällen och lockade väl nästan bokstavligen dit alla lusekofte-killar med backslicks. Nej, skämtåsido och lite överdrivet, men vi stack nog ut där på dansgolvet i våra icke brat-liknande outfits med svarta munktröjor, trasiga strumpbyxor, hemmagjorda linnen och kjolar, även detta lite ironiskt. Vi fick iallafall en supertrevlig kväll med en kalaskul förfest och skön kväll ute på Gobbler´s. Dock tror jag att vi nästa gång väljer ett annat ställe.

Resten av helgen blev slapp och skön förutom mitt värsta och kanske sista jobbpass på Halvorsen någonsin. På fredagen fick jag veta att mitt vikariat hade gått ut då den sjukskrivna skulle tillbaka. Under lördagen var vi bara 5 st som jobbade jämför med 7-8 som vi brukar vara i vanliga fall. Det kom sjukt mycket folk och blev galet hektiskt. Orkar inte skriva så mycket mer om det där dryga stället som jag ändå inte ska jobba mer på, iallafall inte på vardagar. Skönt! Skön blev också våran lördagkväll då vi åt tårta som jag tagit med mig hem i massvis denna lördag. Sara hade fått en titanicfilm av sin gulliga loverboy som vi såg och då förtärde de goda "kakestyckerna" till. Söndagen blev vår första utflyktsöndag då jag, Erica, Carro & Hanna tog tbanan till holmenkollen.

Måndagmorgonen innebar hejdå och farväl till Hanna och Östersundarna som åkte bil hem tillsammans. Därefter återgick jag till bädden och sov. Sov lite för länge då jag vaknade vid halv två. Kände mig dum och gick upp direkt, satte mig dock direkt vid datorn där jag fastnade två timmar (otippat)!  Sedan fick jag ett riktigt ryck då jag kände att det verkligen var dags för städning som jag hade lovat tjejerna. Skulle ju vara husmor första dagen som arbetssökande. Dock gick det inte heller så bra till en början då jag "bara" skulle spela in en video först på våran lägenhet och lyckades låsa ut mig själv (våran dörr är cp-störd). Så istället för att städa stod jag i vårt kalla trapphus utlåst endast iklädd nattlinne och en kamera i handen.

Jag kände mig lagom dum då jag stod där och inte hade en aning om vad jag skulle ta mig till, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Ännu hellre visste jag inte vad jag skulle säga när en granne gick förbi med sin son och jag bara stod där. Istället för att stå och hänga utanför vår dörr en timme i bara nattlinne och frysa bestämde jag mig för att ge balkongklättring en chans. Så jag gick ut mot vår balkong och började spana efter en lösning att ta sig upp. Det fanns ju faktiskt en stupränna som en besökare från Östersund i helgen tagit sig uppför, till vårt fönster, som är ännu svårare att ta sig till, han var full dessutom. Så jag tänkte att jag borde klara av att ta mig upp till balkongen, som var mycket enklare än sovrumsfönstret, jag hade inte heller någon alkohol i blodet.

 Något som störde mig dock var alla människor som gick förbi hela tiden när jag stod där och kikade upp mot balkongen. Jag kunde ju inte försöka klättra upp när det gick förbi folk. Så jag stod och väntade ett tag, spelade vägg med mig själv i trapphuset, gjorde indianhopp, ja lite allt möjligt för att hålla värmen. Sedan hittade jag en folktom lucka och gjorde några tappra klättringförsök. Det blev egentligen inga smärre klättringförsök utan mer hängaförsök då jag mest bara hängde där i stuprännan som en osmidig apa iklädd rosa snobben-nattlinne och jordgubbstrosor. Efter ett tiotal tappra försök och kanske en halvtimmes stående ute i kylan började jag bli arg istället. Tänkte att det inte alls skulle bli något komiskt minne att berätta för sina vänner, utan mer som ett hemskt. Ännu hemskare blev det då jag aggresivt tog fart mot stuprännan, hoppade upp och lyckades hänga mig fast, dra mig upp mot balkongräcket och nästan klara det. Dock höll inte mina krafter kvar mig och jag släppte, landade osmidigt på marken och föll ihop i fosterställning.

En vrickad fot, uppskrapat smalben, höft, hand och knä senare haltade jag grinfärdig in mot trappen. Nu fick det vara nog. Precis då när jag stod där, upphoppande på ett ben för trappen kom vår granne igen med sin son och frågade hur det gick för mig. Jag hoppades att hon inte att hade sett mitt fall utan mer undrade hur det gick för mig att komma in. Jag svarade med svag röst och gråten i halsen att det gick bra och att Caroline snart skulle komma hem. Hon undrade ändå inte om jag ville komma in till henne, låna ett par byxor och en tröja eller kanske telefonen. Efter en viss övertalning kom jag upp till henne och hon visade sig vara jättesnäll och trevlig, med en väldigt gullig son dessutom. En timme senare kom Carro hem och äntligen fick jag ta tag i vår svinstia till lägenhet och leka husmor. Några skratt, sårsköljningar och dammsugningar senare kände jag mig nöjd ändå.

Ifall ni är nyfikna på videon från vår lägenhet, hur den ser ut, kan ni kika här så får ni er en intressant rundtur med mig. Lägg märke till i slutet hur dörren slår igen bakom mig och jag står där tyst i chocktillstånd. Idag tycker jag att det är komiskt och kan skratta åt det.


Idag tisdag

Idag är jag är arbetssökande och glad. Igår var en omtumlande dag. Det har hänt mycket på senaste tiden, mest roligheter. Ska uppdatera mer detaljerat om det senare med text och bilder, det kommer dessutom en video.
 
Om två timmar är jag kallad på intervju på butiken jag drömt om att få vara de senaste veckorna vilket känns jätteroligt! Det är visst jag och en annan svenska som konkurrerar om platsen. Önska mig lycka till!

Idag

Måndag den 6 oktober spenderar jag som arbetssökande.


Spelpremiär och Gobbler´s

I fredags hade vårat norgespel premiär och vi for ut på Gobblers













Update

Nu sitter vi med kalinka och vintetror. Har besök från både Umeå och Östersund. Ikväll ska vi ut. Det blir kul!

Trött

Igårkväll precis innan jag skulle fara iväg till Scotsman pub blev jag kallad på intervju på Jack & Jones dagen efter kl 10 på morgonen. Alltså 7 timmar efter jag slutat mitt pass på puben, men som tur var var hon snäll och kunde ta den kl 11 istället. Men som synd var imorse var det inte en lika trevlig tjej som jag hade förväntat mig, hon var hård, tuff och rakt på sak. Hon var tydligen inköpsansvarig rikstäckande för hela landet! Men som tur var (också) var det visst en butikschef de sökte vilket inte jag visste, så den tjänsten kunde jag ändå inte få. Skönt, där slapp jag ge mig in på något jobb jag ändå inte egentligen kände för, som det andra jack & jones jobbet. Tänk om jag kunde få jobba i den största jack & jones på karl johan, det hade varit drömmen.

Nu ska jag gå till sängen och drömma om något annat än jobb, vart lite mycket det senaste dygnet. Var fett trött idag på jobbet efter alldeles för lite sömn efter scotsman och imorn måste jag vara pigg för då kommer dessutom ingen mindre än Hanna Rydfjäll. Det blev en glad överraskning för mig ikväll! Då får jag dessutom äntligen min bästa snyggaste saknade svarta kjol. Hade velat ha några fler grejer hemifrån också men det får vänta till Kicki & Linns väskor, bered plats!

Godnatt gott folk


RSS 2.0