Stockholm och Oslo, sen Umeå

Är som sagt hemma i u med å nu men tänkte innan jag beger mig på att berätta hur sjukt förändrat umeålivet är välja att skriva några väl valda rader om vad jag hunnit med innan jag kom hit. För er som är sjukt efterblivna (var jag på väg att skriva) flyttade vi in till åre by (centrum) i slutet på april. Vi fick en jättefin lägenhet med bra läge och ett skönt sambosällskap. Det blev inflyttningsfest, sommarfest och några döda dagar där jag tog det lugnare än jag någonsin tagit det på hela säsongen. Sökte nytt jobb och lyckades få två nya jobb.

Sedan drog jag min kos vidare mot huvudstaden för att tillbringa helgen. Där shoppades det, festades och åts/fikades. Hittade mycket fint second hand på beyond retro och stockholms stadsmission på söder. Jag fick ett nytt favorithängställe på söder vid nytorget, ferm visade mig ett jättemysigt café där samt en mysig park där vi var två dagar i rad. Vi gick ut alla tre kvällar, den första kvällen var vi ute och bowlade med gammalt årefolk vilket var kul. Den andra kvällen hade vi otur med vädret så det blev en kort kväll som slutade med kladdkaka istället för klubb. Sista kvällen var nog bäst med en trevlig förfest, bra väder och utgång på någon betongklubb vid slussen, minns inte namnet men bra musik var det iallafall. Helgen led mot sitt slut och det kändes lite vemodigt med tanke på personer man har träffat som man inte vet om man kommer se igen.

Söndagen 16e maj när stockholmshelgen var över var det dags för mig och Erica att sätta oss på tåget mot grannlandets huvudstad för att fira deras härliga nationaldag med våra gamla sambos Is och Sara. Väl framme i Oslo mottogs vi av Is som visades oss deras fina mysiga annorlunda lägenhet som vi skulle bo i. Det var jättehögt i tak och bara våningsängar i alla rum, de hade ett litet kök och inget vardagsrum. På kvällen var det partytime för att fira "dan före dan" eller kvällen före den stora dagen kanske man ska säga. Vi åt middags tillsammans, hade en trevlig förfest och begav oss ut på stan. Vi hamnade på en annan fest, onkel donalds uteservering, yatsy samt slutligen scotsman. Nationaldagen därpå blev trevlig som vanligt även om vi råkade sova bort stora delar av dagen (klantigt). Annars var det en jättetrevlig oslovistelse med kompletterande shopping, fika, mat och bara allmänt ta igen tid med Is och Sara samt höra om deras resa. Det är när man träffas såhär man inser vilka som är ens vänner och uppskattar varandra!

Nog med novellskrivning om mina majtrippar. Snart ska jag skriva en liten umeåuppdatering också och försöka hålla den kort. På tal om kort, så kommer det bilder snart från stockholm och oslo!


En stor efterbliven åreuppdate

Skämmes ta mig fan (som Erold skulle sagt om ni minns han). Nej inte riktigt så känns det men nästan. Vet inte om jag har haft en så här stor bloggpaus, vila, torka eller vad man nu ska kalla det någonsin. Nästan tre månader sen sist jag uppdaterade och det är verkligen illa. Har ingen jättebra anledning till att jag inte har bloggat utan det har mer blivit uppskjutet, uppskjutet och åter igen uppskjutet. Sedan har både internet och datorn krånglat en del.

Hursomhaver, tänkte uppdatera det sista och senaste som hände i Åre. Befinner mig på hemmaplan i Umeå nu så årelivet känns lite långt bort men måste ändå sammanfatta den sista underbara tiden. Träffade och lärde känna många nya människor, vissa bra, andra bättre. Hann uppleva mycket roliga saker, det mesta festhändelser men även i backen och på jobbet. Har svårt att nämna några bra exempel just nu men ska göra det senare.

Måste också ursäkta mig till omvärlden som jag tillslut kände mig avskärmad ifrån, ifall jag varit dålig på att höra av mig eller en allmänt dålig vän. Tillslut blev årelivet så intensivt att jag kände mig verkligen helt isolerad från resten av jordklotet. Glömde att höra av mig till mina nära och kära, kolla till folks liv så att de hade det bra och vara tillags. Det är inget jag gjorde med meningen utan det blev bara så! Men sedan tror jag att det alltid att få vara ifrån sina nära och kära ibland eftersom det ger en perspektiv, vilka man tycker om och inte tycker om samt vad som betyder något för en.

Det som hände som mest iallafall var jobb, fest, åka, fest, jobb och åka. Kom igång bra med åkningen sista månaden, särskilt i offpisten och hittade bra ställen där jag fick sköna åk. Ibland jobbade man mindre och kunde åka mer samt tvärtom. Skitsamma, sjukt bra klubbar i åre iallafall och mycket sköna människor har man träffat på . Har svårt att jämföra utelivet med umeå som känns som nästan känns som ett skämt i jämförelse. Har "fått upp öronen" för ny musik, nya människor samt nya stilar. Har ännu en gång blivit påmind hur olika man kan vara andra personer och hur tankesättet kan skilja människor åt.

Sammanfattning av lite roliga citat och händelser som inträffat under vintersäsongen 2010 i underbara Åre. Rösta på ditt favoritcitat!:

*"Detta är inte personalboende, det är nightclub" Uttalande av brasilianske Carlos som bodde med oss och hans ungerska(?) flickvän Boogie som orkade bo med oss en månad i längan men sedan flyttade till spanien(?) för att starta restaurang

*"Lusselelle!" Fager man som bjöd på sprit på bygget och fick ett öknamn efter den kvällen

*"Durå, jävla tofsboll" Hanna blir tillsagd i backen av en kvinna med stor tofsmössa som säger åt henne att inte sitta ivägen vid liften och hon är inte sen med att hugga tillbaka

*"Håll käften jävla fittmänniskor" Hanna tänder till på några som säger åt henne att flytta sig i backen efter att hon har ramlat i en smal transportsträcka

*"Sexvad i våningssängen" En ploj-grej från början som blev till verklighet för Lasse

*"Strutbooban" Ny bröstform som uppstod när linns nya bh sattes på bysten

*"Jag börjar ändå bli salongis" Ericas standardfras på förfesterna

*"Va hade dom sex? Han kan ju inte för hans sträng är av, då börjar han bara blöda!" Min jobbarkompis om en kille som hade en snoppskada

*"Veckans sexställning" En rolig idé Hanna och jag körde några få veckor i rad, hade kunnat bli en kul tradition.

*"Vad händee? (med japansk brytning)" Standardfras när något konstigt inträffade

*"Ta en tupplur på tio minuter om ni har lite att göra, det är ni värda" Jag och en jobbarkompis byggde en koja som en vilohörna under kassan i restaurangen med kuddar och filtar samt skrev en lapp signerad av vår chef

*"Ikke norske mynter!" Var eviga dag på jobbet fick vi gå och fixa myntmaskinen då någon dum norrman hade lagt i norska mynt som fastnade trots att det satt flera lappar med "ej norska mynt". Vad som krävdes var en stor varningslapp på norska för att de skulle förstå att det inte fungerade.

*"Tjena chorizo, hur är det mä dig?" Blev alltid glad när jag hörde denna röst

*"Ericas syrra är där inne, hon ser ut exakt som Erica fast blond"! En viss kille blev taggad direkt och gjorde en storartad entré

*"Allans aioli" En god sås till grillat kött som inte smakade som vanlig aioli.

*"När vindarna viskar mitt namn" Skönsång av Erica och Emma när jag pratade med en viss person utanför  werséns

*"Jag är inte beroende av porr, ingen dator har så mycket virus som min" Häpnadsväckande info som kom fram vid spelet aldrig på förfest

Tänkte avsluta detta åre-inlägg med lite blandade bilder från säsongen men eftersom att jag har familjedatorn nu och min är trasig kan jag inte det utan får nöja mig med min favoritbild på mig och mina åretjejer. Ska göra klart mitt facebook-album senare när det löser sig med datorn.


Tack för en grym säsong! ♥

RSS 2.0