Jul i Jämtland

Det var mysigt.





En vecka sedan sist

Long time no seen med andra ord! Lägger upp lite bilder från vilhelmina i helgen. Det var trevligt.








Orkar inte lägga upp mer bilder nu. Internet är så segt. Åre har hittills varit jättebra iallafall. Trevlig och skön arbetsplats.

Imorn sticker jag och erica till mormor i skärvången. Ska bli trevligt att fira jul med familjen. Hoppas vi hörs snart igen. Ska skaffa eget internet! God Jul.



48 timmar

Just nu önskar jag att dygnet hade dubbelt så många timmar. Så sjukt mycket att göra. Ingen tid, ingen ro. Håller på att bli helt utmattad. Snart väntar staden för lite ärenden, sedan middag med Linn, utgång med Ida och och? Får se vad som blir. Imorgon lämnar jag Umeå. Känns lite sorgligt, det har varit en intensiv vecka. Men det ska också bli underbart att komma till Åre.

Idag torsdag

Sjukt trött. Somnade två och vaknade fyra. Somnade om 10 min senare när jag kom på att klockan inte var sex. Sov ytterligare två timmar. Bil som inte ville starta. Bil som startade för rädd Johanna. Sur pappa. Idag är en ny dag. Slut på meddelande.

Vardagssörjan

Sitter och slöhänger, borde gå och sova. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men något vill jag skriva. Igårkväll blev inte riktigt som jag hade tänkt mig på flera sätt, men den slutade bra iallafall och jag var nöjd. Blev akut kvällsbarnvakt då benbrott uppstod. Upptäckte att golv är kalla men kan vara sjukt mysiga. "Dexter´s midnight runners" säger jag.

Idag har jag haft tur och fått nya linser, fått uppskatta min årsinkomst och fylla i andra vuxenuppgifter på papper. Sådana vuxenfrågor är man inte van vid att få, ofta man vet ens årsinkomst? Och varför ska dom veta det? Då känner man sig inte så vuxen längre, haha. Annars har jag hunnit med trevligheter som att träffa Lilli och käka lunchbuffé på eurasia, mycket trevligt men mättande. For även förbi Ida och Linda på mariehem och snackade lite samt åt knäck.

Aja, nog på detta icke intressanta inlägg och godnatt!



Vad ska det bli av dig?


Hemmafrun måndagsfilosoferar. Tvungen att vrida huvudet i sidopose för att det inte ska blänka för mycket i mina gamla brillor. Handen under huvudet till att förstärka "tänkarposén"!

Idag har jag:
-Städat rummet
-Plockat i och ur diskmaskinen
-Kör två tvättmasiner
-Ringt vårdcentralen om min missbildade fot
-Bokat synundersökning och linskoll så lagom i sista stund
-Ringt cross-butiken i Stockholm om mina saknade orange täckbyxor

Nu ska jag:
-Hänga tvätt
-Skala potatis
-Passa barn


Söndagens summering av helgen

Sitter sliten framför datorn och tänker tillbaka på helgen som gått. Den har gått väldigt fort och det har hänt en del. I fredags blev det en rätt oplanerad utgång på corona och klubb henry. Spontant och trevligt med sköna människor. På lördagen råkade jag försova mig på morgonen men hann ändå till finas och kunde öppna i tid. Fick en trevlig sista dag på jobbet tillsammans med Sanna. Måste säga att Jansson-blodet märks då humorn är i princip densamma som Ericas. Fick även finbesök samt följe efter jobbet till bussen liksom fredagkvällen. Trevligt och mysigt värre. Lördagkvällen ändade upp med en hemmafest med nya människor och trevligt sälllskap. Vi skippade shape up och jag tror nog att det var lika bra med tanke på att kön var likamed noll. Hade nog bara gått vilse inne i scharinska-labyrinten och gjort bort mig bland allt folk. Kvällen var snurrig men rolig. Idag har varit en skön dag men lite förvirrande. Har hunnit gå på loppis, dansat afro, klätt julgranen och slappat framför teven. Känns konstigt att jag kommer befinna mig i Åre om en vecka. Det är så mycket som händer nu, typiskt.

Dagens


Inspirerad av blondinbella och pistvakt. I telefonen: Jerka. Nu ska jag fara och träna! Hoppas jag inte tappar byxorna då jag skakar rumpa på afron. Sist i somras jag dansade så gled de ner.

Partysugen!

Ikväll är jag så sugen på att gå ut men jag jobbar imorn och alla bara säger, vi spar oss till imornkväll istället. Jag vet att det är sant. Men samtidigt vill man gå ut när man är sugen och inte nästa dag. Som att vänta med godis till lördagar. Det är ju jättejobbigt. Någon som vill supa till lite med mig? Eller törrar vi ikväll och drar på shape imorn istället?

Down in the past



Sitter med mandos bästa på högsta volym och är taggad på livet igen. Eller inte helt 100 % taggad för jag vet inte vad jag ska göra ikväll men nästan. Jag känner mig iallafall glad och peppad. Idag har jag dammsugit, städat, kroppspumpat lite på usm. Nu är jag hemma och har precis haft värsta pannkakskalaset med lillebror i form av plättar, nutella, glass, banan och jordgubbar. Jättegott! Nu är jag nöjd och ska hoppa in i duschen. Mitt hår är inte alls fräscht och jag luktar inte hallon!




Raspberry Body Butter
Dock luktar denna gudomligt gott med hallon från bodyshop! Min favorit just nu.

Dåligt uppvaknande

Idag har jag vaknat arg. Jag känner mig fortfarande arg. Och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Sånt gör mig irriterad. Nu ska jag skruva upp musiken på max, dammsuga och få ut med lite energi.

"Vem fan bryr sig?"

Det är titeln på en bok jag gärna skulle vilja läsa, skriven av en 87a härifrån umeå. Den handlar om jorden, vår miljö och klimatförändringen samt vad vi kan göra för att påverka. Jag tycker titeln är väldigt klockren för vem bryr sig egentligen? Några, men inte tillräckligt många. Det är synd då det skulle göra stor skillnad om en till tänkte så, och en till ..

Aja, ska inte sömnsvamla mer för nu är det läggdags! Men köp för guds skull (eller för jordens skull, eller för din skull eller för dina framtida barns skull)lite kravbananer eller något annat eko-smart när du handlar imorn. Tänk att lilla du faktiskt gör skillnad. Godnatt!


Jag vill iallafall att mina barn och barnbarn ska få uppleva snö


Godnatt!

För en gångs skull tänkte jag gå och lägga mig tidigt, så godnatt!


Gissa tjockisen? :)


Vill du danse?

Först imorse när jag bestämt morgonpromenad med Acke fick jag inte tag på han då han sov så det blev inte av som jag nämnde nedan. Därefter skulle jag vara med Linn och hon svarade inte heller. Jag smsade och ringde gång på gång, men inget svar då telefonen var av. Ni kan ju gissa vad hon gjorde till klockan tolv, just det..sov! Men det var helt okej. För under tiden lyssnade jag på lite gamla godingar på spotify i form av shakira. Dansade runt i lägenheten för mig själv och hade jättekul. Det måste vara den bästa starten på dagen! Kommer ihåg en gammal lärare som berättade att hon började varje morgon med att sätta igång sin favorit partymusik och då kom hon igång. Jag tycker det måste vara en genialisk idé egentligen, starta varje morgon med lite skön dans och sång!

Visst skulle det vara kul att lära sig dansa mer pardans? Typ salsa och bugg! Skulle nog inte heller tacka nej till att vara med i let´s dance eller varför inte norska versionen: "vill du danse?" Kul namn va! Angående let´s dance så skulle jag nog inte alls vilja vara med där, skulle skämma ut mig totalt. Dock hittade jag och mamma ett let´s dance spel på loppis i lördags. Man skulle få lektioner olika danser på en dvd sedan bli bedömd av juryn. Fattar inte riktigt hur det funkade men kanske skulle vara kul att testa!





Morgonpromenad?

Var meningen att jag skulle gå ut och gå nu på morgonen med Acke. Dock så vaknade han aldrig då jag smsade eller ringde han så det kändes lika bra att skippa det. Inte vidare lockande att gå ut i det här gråvädret. Nu ska jag upp och äta någon god frukost. Och sen städa mitt rum om jag hinner, det är kaosartat just nu. Nästan så stökigt att jag knappt vill vara här inne.


Känsla



Jag är glad. Fånga dagen.

Hackar lök och gråter tilll guns n´ roses

Anledningen? Jag lagar mat idag, en jättegod rätt och lyssnar på musiken för min bror vill ha en bok om guns n´ roses i julklapp. Boken är på engelska och jag kan tillägga att min bror aldrig läser böcker. Då måste det vara  något speciellt, därför lyssnar jag på dem nu.

Bondläppar ute på byn

Bjuder på en dagens outfit från söndagspromenaden:



Om någon är intresserad av vad vi har på oss och vilka märken är det bara att höra av sig!

Hemmafru-söndag

Idag har jag agerat såsom jag gjorde förra söndagen fast ännu bättre. Idag har jag dammsugit och skurat hela lägenheten, inklusive de fräscha toaletterna. Jag inser dock hur liten våran lägenhet är. Men samtidigt så börjar jag tänka på mitt framtida rum i Åre, det är sjukt, sjukt litet. Dock ryms man tre att sova där! Bara så ni vet. Nu väntar promenad i govädret, sedan dusch och åka iväg till östermalm för att vara barnvakt. Adjöss!

Köttmarknad


Hemkommen från köttmarknaden på corona. Det har varit en trevlig lagom glamorös kväll med fina tjejer, dans och hyfsad musik. Dock är inte corona favortistället vad gällande musiken och dansgolvet. Folk är som galna, tjejer med vässade armbågar och killar med lösa händer. Förstår inte riktigt hur vissa människor tänker ibland. De tänker nog inte alls. Men det gör jag, särskilt när jag sparkar folk i baken.

Förövrigt kan jag tillägga att jag skrev ett lite längre inlägg tidigare idag (lördag) men det försvann då min dator hakade sig, jäkla skräp alltså. Jag kan sammanfatta det viktigaste och säga att jag fick en mycket trevlig gårdagkväll med goda drinkar. Idag har jag jobbat på finas med få kunder och ett äcklig illamående hela dagen. Som tur var fick jag jobba med sanna så då slapp man hålla något sken uppe.

Aja, nog med svammel! Godnatt!

Jag mår bra.

Efter de tidigare inläggen har jag fått lite oroliga frågor av vänner om hur jag mår. Men jag måste säga att det verkligen inte är någon fara. Jag har bara haft lite mycket olika tankar i huvudet som har snurrat runt och gjort mig förvirrad. Redan nu känns det bättre, fick en skön lättnad ikväll och mina axlar blev lite lättare. Dock känns min arm lite tung och stel ikväll då jag tog svinsprutan men annars är det bra! Imorn väntar jobb och lite trevligheter på kvällen. Lördag jobb igen och ännu mera trevligheter på kvällen i form av Cacans "glamourparty". Nu måste jag sova, sömnbrist som vanligt. Godnatt!

P.S. Äcklig detalj: min hals har under tiden jag skrev detta inlägg skickat upp lite broskbitar. Härligt värre.

Sömnproblem

Mina sömnproblem som jag inte haft sen körkortet har kommit tillbaka. Jättedrygt och nu är det massa andra saker som snurrar i huvudet samt oroar. Hatar när det blir såhär och sen så sover man bort halva dagen, fett ovärt. Nu måste jag ta tag i detta så jag får lite skönare sömn!

Less på livet

Ikväll har varit en dryg kväll, var kvar alldeles för länge på jobbet övertid och bara less resten av kvällen. Imorn är jag ledig (läs arbetslös) och ska ta sprutan samt träna, förhoppningvis med Ida. Kvällen är jag lite nervös för. Håller tummarna för att imorn kommer bli en bra dag.

RSS 2.0