Nuså

Nu har jag fått se bilderna från förra helgen, dom såg ganska töntiga ut och ingen var speciellt snygg men ändå kul att se, haha..




 
 


Kaosdagen

Idag (eller igår kanske jag ska säga) har varit en kaotisk dag. Utelåst utan grejer och endast mina shoppingpåsar har jag drivit runt som en blöt hund, i stan, på burger king, i ökkern på ett industriområde och återigen stan, för att sedan komma till scotsman  iklädd klänning och stövlar. Tur i oturen har Erica med sig ett par extra byxor (oddsen) och ett par skor så jag slapp jobba i mina "fin kläder" eller sexy clothes som bartendern Jörgen sagt. Kvällen till ära hade jag dessutom en tjej på upplärning och hon var från Umeå, Carros kompis dessutom (oddsen igen)! Det stämmer som vissa har sagt, "olso är som lill-umeå", sjukt vad mycket umeåbor och svenskar överhuvudtaget det är här. Efter allt, dagen slutade ändå bra med trevliga scotsman-jobbarkompisar, bra Erica och privattaxi hem med go-kumar! Nu ska jag och min darling krypa till kojs, i samma säng dessutom (för en gångs skull), mysigt.

Byn

Idag väntar en tur på byn med en förhoppningsvis lagom shoppingrunda. Jag har en tendens att dra mitt kort någon gång för mycket när jag har pengar på det. Men nu ska jag handla lite julklappar så då får jag tänka på det! Har redan typ fem färdiginslagna julklappar som ligger under granen fast det saknas säkert minst tio så jag har en del att inhandla nu! Tjao :)


P.S. Bilderna på mig & Sara har inte kommit upp än. Jag börjar tappa hoppet. Ganska pinsam man känner sig som ens väntar på det. Lägger upp en bild på en av top model finalisterna han hade fotograferat så länge.


Fröydis Labowsky heter hon och blev alltid grymt bra på bild på i top model. Denna bild är långt ifrån så snygg som hennes bästa i top model men den speglar ändå en stor del av hennes skönhet. Skulle ni se henne hur hon ser ut i vardagen skulle ni dock inte tro att det var hon! Då har hon små runda glasögon, hästsvans, jeans och ett enkelt svar linne med smala band. Testa att googla på henne!


Julstädat

Ikväll har vi julstädat lägenheten. Allt har vaskats, dammats och torkats, verkligen allt! Skönt att få allt rent. Sen gjorde vi det bästa av allt, satte upp vårt julpynt. Det blev hur mysigt och fint som helst men julstjärna, adventsljustake och julgran. Tror nästan jag aldrig haft en så fin julgran förut! Vi avslutade allt med lite nybakta pepparkakor och mys i soffan. Puss på julen och mina tjejor. Godnatt!

Kontorsutökning

Idag, äntligen, efter en lång väntan fick jag egen dator till mitt kontor på Piratforlaget. Så nu är mitt kontor komplett! Det känns jättekul och vuxet.

Gissa vad jag gör akkurat nå

Äter kladdkaka? Ja rätt faktiskt. Undrar hur ni kunde gissa det på en gottegris som mig. Men till då? Mjölk kanske? Mjae, typ.. smaksatt med lite baiyles! Hur gott som helst ju.

Igår drack jag ett glas vitt vin till maten, värsta vuxenpoängen där. Men det var egentligen inte för att verka vuxen utan mer för jag ville dricka upp mitt godaste senoritavin innan det blev dåligt.

Och nej, jag har inte blivit vardagsalkis bara lite förälskad i att vi får handla på vinmonopolet. Jag har redan börjat bunkra upp ett lager som jag ska ha med mig hem, wie!

En rolig helg

Jag är som vanligt dålig på att uppdatera och när jag väl skriver något orkar jag bara hälfen och sen publiserar jag det inte. Men nu gör jag det ändå, fast jag skrev detta i måndags och det är onsdag idag. Mer än halva inlägget är skrivet med norskt tangentbord, hoppas ni har överseende med detta.
 
På norska betyder rolig lugn och på svenska betyder det kul/skojj. Det ær ganska stor skillnad. Denna helg har varit rolig på både norska och svenska. I fredags jobbade jag ensam under dagen på piratførlaget och på kvællen drog turen vidare mot Olso Militærsamfund dær jag skulle servera. Det var inte det trevligaste stællet jag serverat på æven om sjælva stællet skulle vara angenæmnt før de som kom dit. Allt skulle vara perfekt och proffsigt, om inte så kunde du næstan få fingerpisk.

På lørdagførmiddag drog turen vidare mot Lillestrøm tillsammans med Sara før att gå på bokmæssa som vi fått fribiljetter till av mitt bokførlag. Vi båda tyckte det kændes intressant och kul, få gå runt och kolla på massa bøcker, lyssna på føredrag och kanske træffa någon førfattare. Nær vi kom dit visade det sig vara mycket mer æn bara bokmæssa vi fått en fribiljett till. Det var hem & hobby, konst & hantverk, antikt m.m.

Efter en ganska snabb rundtur i bokmæssehallen styrde vi kosen vidare mot de andra salarna. Dær gick vi på husvagnsvisning, fick gratismassage i massagestolar och andra bra uppfinningar (misstolka inte), åt gratiskarra och dryck, gick på færgkonsultation som visade att jag var en person som passade i kalla færger vilket inte var vad jag hade trott! Sist men inte minst blev gratissminkade av en duktig asiatisk kille som jobbade makeupartist i Oslo. Sara fick en bedårande øgon makeup i rosa/lila med efterføljande fotografering.

Fotografering efteråt trodde vi skulle innebæra en enkel bild som ett litet kul minne från sminkningen. Men nær Sara skulle stælla sig och gøra sig fotoklar infør bilden kom makeup-killen springandes med hårspray och mousse før att fixa och piffa till lite. Dærefter fick jag agera ljusvinklare hållandes en vit stor triangel før att reflektera ljuset till Saras face. Dær efterføljandes fick Sara stå i diverse poser, vinklar och ansiktsuttryck "djup blick, aggresiv, sexy..".

Nær det lite senare var min tur att bli sminkad och fotograferad bad jag om en lite snabbare variant eftersom vi ville ivæg på vinmingel så jag fick en lite mer dæmpad sminkning och lugnare fotografering. Jag slapp stå lutad øver en stol med håret hængandes i ansiktet och ha en aggresiv blick vilket var skønt! Sedan fick vi hår och makeupstylade stå tillsammans och ta några fina "vænninekort." Nu ser vi framemot att få se bilderna, om de ens kommer upp på fotografens hemsida. För när vi gick in och skulle kolla på hemsida i lördags möttes vi chockade av Fröydis, en av top model finalisterna, lite pinsamt för oss.

Mässan avrundades men lite vin tillsammans med piratforlaget och våra författare. Jag & Sara hamnade brevid några för oss tämligen okända norska författare men i andra änden av bordet satt Liza Marklund som jag blev lite besviken över att inte få "mingla" med. Det hade varit kul att växla några ord med henne! Ännu roligare hade det säkert varit att få prata med Mark Levengood , som inte var med på vinminglet men hade ett seminarium tidigare under dagen. Han var riktigt rolig att lyssna på och hade flera goda ord. Jag skulle vilja läsa hans bok, höstnyheten, "hjärtat får inte rynkor". Lördagen avslutades med lite mera vinförtäring tillsammans med Sara och en mycket trevlig utgång på Trumpeten.

Söndagen blev desto lugnare då vi låg (jag och mina rumskamrater) i sängen i princip hela dagen. Jag kände mig sjukt sliten så det var helt underbart att bara kunna ligga och slöa. Jag fick lite mer massage på köpet, hårpyssel och annat mysigt. Vi bara myste, snackade och hade det allmänt trevligt. När jag senare var för mig själv en stund blev jag alldeles tårögd när jag tänkte på att vi inte skulle leva såhär tillsammans efter jul och att jag nog kommer sakna detta liv ganska mycket mer än vad jag tänkt på tidigare. Tjejerna har ju som blivit en del av min familj. Det lär svida.

 

Ensam på piratforlaget

Idag ær det bara jag på piratforlagets kontor då alla de andra ær på bokmæssa. Skønt att ha kontoret før sig sjælv! Då kan man gøra vad man vill och inte bara "jobba" hela tiden.


Förlåt

Jag vet, jättedåligt av mig att lova vidunder och brak för att sedan aldrig komma med något. Men jag måste faktiskt få skylla på att jag har jobbat en massa och inte orkat, tyvärr. Tycker egentligen att det är kul att blogga och sitta vid datorn, men nu när jag inte har någon egen dator eller speciellt mycket tid över kommer det inte lika lätt. Nu är jag fett trött och sliten efter att ha jobbat inatt och gått till sängs 03.30 för att klockan ska ringa tre timmar senare, 06.30. Ska sova en stund nu, förlåt blogg och förlåt tappra läsare.

To be continued

Soon sega miss Lind will do a big fat bloggupdate!

Lovin life




With you

Pink panter's night






Det blev en kväll med rosapantern rosé, tratthällning, spya, utgång, gossiproom, svaga drinkar, besvikelse, tårar och prat.

Mina två första arbetsveckor på Piratförlaget

Visste du att författarinnan Anne Holt var lesbisk? Det visste inte jag förän jag började jobba på Piratförlaget.

Det första jag möttes av när jag kom dit min första arbetsdag för nästan två veckor sen var inga arbetskamrater förutom en ynka längst in i kontoret. Förövrigt fanns det en ölpump längst in i kontoret, en stor plattteve, ett playstation och ett singstar. När min chef väl anlände berättade han att det hade varit personalfest för ett tag sen, en dag senare berättade han att jag kunde ha min egna lilla personalfest om jag ville och ta mig ett glas när jag kände för det.

Andra roligheter på jobbet förutom själva säljandet och slavgörat är att spisa gratis "lunch", brödskivor med brunost och liknande pålägg, dessutom få spisa lunch med ingen mindre än Anne Holt. Särskilt kul är det när Anne är i sitt bästa berättarhumör och förteller historier om maskar i analen, brända snoppar med utslag och gubbar som blir far åt strippares barn.

Trots dessa icke så aptitretande lunchsamtal och barnsnack bland alla medelålders på mitt jobb trivs jag väldigt bra. En bra timlön, eget kontor och en kort arbetsperiod framöver motiverar! Nu ska jag vidare mot annat jobb, det är november och man måste passa på då man skattar bara hälften. Mer uppdatering kommer. Ha det gott!


Halloweenfest 31/10

En liten sen halloweenuppdatering kommer här




















Årejobb

Jag har precis skickat iväg jobbsökningsmejl till tio möjliga arbetsplatser i Åre. Tänk om, tänk om. Det hade varit så underbart, som en dröm som gick i uppfyllelse.

Idag

Är jag hemma och är sjuk. Svettas, fryser och hostar. Vill bli frisk.

Hängigt

Imorse var sista gången jag såg Kicki & Linn på länge. Det var lite sorgligt. Sen for jag och jobbade, slitnare än på länge. Visste inte riktigt om det berodde på lite sömn eller förkylning. Väl på jobbet fick jag nog bevisat att det var bådaderas orsak. Jag gäspade, snörvlade, hostade och kände mig sjukt hängig. Min säljchef märkte det på mig och undrade om jag inte skulle fara hem och vila. Det visade sig vara en ganska god idé. Nu ska jag sova igen. Hoppas på att bli frisk snart igen. Det är sånna här gånger man vill ligga hemma, i sitt riktiga hem i sin egen säng och bara gosa ner sig under täcken. Ha mamma och pappa i närheten som kan tycka lite synd om en, eller iallafall finnas där. Just nu är det lite för långt bort.

Jag saknar er.

Lycka


Lycka är att ha en vän som du

Stanna för evigt

RSS 2.0