Im back


Nu är jag tillbaka på bloggen, har haft en liten svacka. Idag har jag på mig ett av mina bästa köp någonsin, en grön långklänning för 200 pix och vackra rosor på bordet. En liten kärleksgåva jag köpt. Älskar rosor.

Höstdepression?

Det fortsätter att regna och storma i Åre, det känns som rena rama hösten. Snart har det här ovädret hållt på i två veckor och jag tror att alla här i byn håller på att bli riktigt less. Jag har känt mig så otaggad på allt, vill inte träna, vill inte jobba, vill inte plugga och vill inte städa. Det enda jag vill göra är att krypa ner i soffan under duntäcket och se på film! Och stackars mig som har tenta imorgon måste bita ihop nu och plugga färdigt ikväll, sen sova tidigt och upp imorn. Sen ska jag jobba imornkväll också med troligtvis massa jobbiga fyllon. Hoppas livet känns bättre på lördag. Då ska jag hänga med mina goa klasskompisar och gå ut med dom. På återseende!


Praise the lord


Igår var vi i östersund där jack skulle operareras för att sätta in rör i öronen. Doktorn var tvungen att dra ut hans lösa tand så nu har han en söt glugg.


Han är världens finaste lilla Jack som börjar bli en stor kille nu. Man får inte längre puss på honom hur mycket man vill.


Som ett litet änglabarn är han fast med sina småfasoner ibland.


Ibland kan han bli lite arg men oftast så ser man att han ändå ler inombords. Nu ska jag hjärntvätta mig inför morgondagens tenta. Puss och hej leverpastej!




Bakbitter


Tog en pluggpaus och bakade början till mincupcakes. Men dom blev inte bra så jag vart lite bitter. Smeten blev tjock så det blev ingen fin form på muffinsarna. Smaken och konsistensen blev iallafall bra. Så med lite frosting på kanske jag får till det ändå!


Men sen så ringde Acke mitt i allt och påtalade vilken fantastisk hemmafru jag är, då blev jag glad! Han är så go min bästa killkompis! Blir alltid glad av honom och det är få som är så omtänksam som han är. När jag mådde som sämst hörde han av sig varje dag och kollade hur det var med mig. Det betydde och värmde jättemycket för mig. Sånna vänner ska man ta vara på.

Nu ska jag drömma mig bort till varma länder och stränder samt plugga vidare. Puss hej!


Rosor är röda violer är blå


Bild från koggensrosor

Jag längtar tills våren och sommaren. Snart så borde den vara här. Kändes som att den var på gång för två veckor sen men efter veckor fyllda med storm, regn och snö börjar man tvivla. Imorse när jag steg upp strax före åtta snöade det. Jag vill mötas av sol som skiner in i vår ljusa lägenhet och bländar mina ögon.

Något jag också längtar till är att få göra ordning vår sköna balkong. Ifjol sommar fick vi till den mycket finare med nya balkongmöbler och blommor. Jag ser verkligen framemot jättemycket till vi ska åka ut till ocke trädgård och inhandla sommarens balkongväxter. I fjol köpte vi röda rosor, murgröna, jordgubbar och lite olika örter. I år vill jag köpa rosa klätterrosor som kan slingra sig utmed vår vägg, mer murgröna och olika gröna växter som man kan äta.  

Mina gröna fingrar och mitt intresse för blommor är något som växt fram de senaste åren. Förut brydde jag mig ingenting om växter och sa att jag aldrig nånsin skulle ha en blomma i mitt framtida hem utan bara plastblommor. Jag tycker verkligen det är jättekul att köpa blommor och jag njuter när jag får välja vilken blomma jag ska köpa i butiken. Det är en tillfredsställelse att ta hem en blomma, vattna den, få den att leva vidare och blomma.

Jag vet att det kanske låter aningen nördigt men jag har insett att man verkligen mår bra av att ha blommor hemma eller utomhus och se de växa, jag blir alldeles lugn och lycklig. Glädjen varje gång jag gick ut på balkongen i somras och såg att våra rosor hade fått fler knoppar och slagit ut går inte riktigt att beskriva. Ser så mycket framemot att köpa nya rosor i sommar och se om de trivs lika bra hos oss.

Ida Pyk skrev ett jättefint inlägg om livsglädjen blommor ger på sin blogg, läs här.



Sköna Skärvången


På promenad ute i vackra Skärvången


Min perfekta Peter


Fint väder fick vi på vår eftermiddagspromenad


Kapellet i vyn


Liten ostbricka från bymejeriet


Mormor var också med


Mys frukost med tunnbröd och annat gott


Älska att få äta kaka och kaffe efter frukost


Mormor vid sin favoritplats i köket, diskbänken


Mys i ett vindskydd vid sjön Gysen

Skärvången ->Åre


Häjhäj, hemkommen från momma och Skärvången. Vi har haft det bra, tagit det jättelugnt, ätit ost och druckit lite vin. Berättar lite mer och lägger upp nån bild imorn! Hade hejhej

P.S. Idag har jag och Peter varit tillsammans i 1,5 år

Och dagens lunch


Lite begagnade matrester från tidigare dagar. Baconlindad kyckling som Jack har tuggat på men inte tyckte om och så lite cabanoss-pölse från coop med bröd. Smaskens!


Kycklingen var inte lika mör och god som igår.


Och den uppmikrade korven..


Vad jättegod faktiskt! Särskilt med hamburgerdressing, ketchup, johnnys och rostad lök.


Namaste vilken lyckad lunchbuffé! Perfekt efter min näringsrika frukost. Nu ska jag plugga vidare! Hade.



Dagens frukost



Godmorgon världen. Idag vaknade jag sliten och fick verkligen dra mig upp.



Men med lite kaffe och annat smått och gott börjar jag vakna till liv.


Här är en del av min frukost, lite godis, lite kaffe och lite vatten. Gott gott.


Håller på brygga min andra kopp kaffe nu men kom på att jag kanske ska passa mig för det då jag fick hjärtklappning och skakningar sist jag drack så mycket.

Ha en bra dag! Det ska jag ha. Hejhej!

Otålig hemmafru



Otålig blir man när man förberett middag till kl 17 och man och barn inte kommer hem förän en timme senare. På dagens meny står baconlindad kycklingfilé fylld med färskost och pestopasta med soltorkade tomater. Ville ha risotto till egentligen men jag hade bara 19 kr kvar på mitt konto idag så hade inte råd att köpa nåt arborio-ris, hehe.

Morgonstund har guld i mun



Startade dagen med bodybalance och Jenny, typ den bästa starten på dagen man kan få. Sen nu har jag ätit en lång och god frukost, som den på bilden ovan. Nu ska jag sätta mig och tentaplugga. Puss och hej! 

Tisdagsvin

Här sitter jag denna tisdag med ett vinglas i handen. En helt vanlig tisdag för mig egentligen men nu var det längesen jag och Peter drack vin sist. Det är så skönt att få unna sig det en vardagkväll och inte bara på helgen. Då jobbar vi ju ändå oftast. I helgen ska vi dricka mer vin och äta massa god ost då vi åker till Skärvången, som har Sveriges bästa bymejeri.


Trevlig tisdag då! Haadé.

Snacka skit och ångest


Hej och hå, här är jag som jag såg ut tidigare idag. Nu ser jag slitnare ut (lite bakishängig). Idag har jag lyssnat på ett jättebra program om ångest. Sen kom kära Daniel över på en kopp kaffe och pratade lite ångest med mig. Sen kom även min kära klasskompis Emma som hade med sig min favorit ben&jerrys glass som vi mumsade på. Sen snackade vi en massa skit och pluggade väldigt lite. Imorn ska vi vara med kära klasskompis Lisa också och göra klart ett grupparbete. Hoppas vi kan komma ihåg att inte prata så mycket och plugga istället. Puss och hej! Nu ska jag och min bästa kille se på twilight.

Full av livsglädje


Såhär såg jag ut tidigare idag när jag var hemma och fixade. Pluggade och pifflade runt som vanligt. Skulle blogga då men kom av mig (som med det mesta).


Och såhär ser jag ut nu, precis hemkommen från krogen. Den här veckan har varit ovanligt lugn och harmonisk för min del, skönt. Peter sa att jag var full nu när jag kom hem, han kanske har rätt i att jag är aningen berusad men mest är jag fylld av livsglädje. 

 Jag har ju världens bästa kille och bästaste kompisarna. Är så glad för allt. Puss på livet!

Trött


Hejhej. Kom hem från jobb för en stund sen. Har blivit mycket jobb och plugg denna vecka vilket börjar kännas i min gamla kropp. Bakom mig sover killarna i mitt liv sött i soffan. Godnatt!

Ny vecka, nytt liv

Denna vecka har jag påbörjat och investerat i ett nytt liv. Det har varit otroligt ångestladdat på sistone men med lite självacceptans och stöttning från andra känns det äntligen någorlunda bra och som jag är på rätt spår. 




Ut i solen

Hej hej!

Jag är lite bakis-sliten. Igår var det fest dagen lång för Erica och Johan som fyllde år. Nu ska jag ut i solen och sätta mig på årestrand mot en fiskebod. Med mig tar jag en skolbok, en chokladtermos och ballerina. Hade!


Lyckliga familjen


Den här veckan har vi varit hemma tillsammans jättemycket. Jack har haft vattenkoppor och därför inte kunnat vara i skolan, Peter hemma från jobbet och jag hemma som vanligt =jättemysigt. Skönt att få lite mer tid tillsammans och bara umgås. Även om jag pluggar och Peter har jobbat hemifrån är det härligt att bara få vara nära varandra.

Nu citerar jag Linda Danielsson igen men den kvinnan tar orden ur min mun ofta: jag har verkligen världens finaste och bästa kille. Peter är en fantastisk partner men även en helt fantastisk pappa. Är så glad över att fått bildat familj med honom och våran framtida utökade familj. Jag känner mig som världens lyckligaste lottade tjej när jag får vara med han. Jack är också världens finaste även om han är i en ganska jobbig period så kommer  stunder som när han säger att han älskar mig jättemycket och man bara smälter. Då vägs liksom allt jobbigt upp och blir som bortglömt.

Älskar min fantastiskt fina familj så jag kan dö men jag saknar mina brorsor hemma i Umeå måste jag säga. Hoppas jag kan lyckas övertala min minsta lillebror att komma hit nästa vecka på sportlovet, den äldre får väl komma när vårsolen har anlänt på riktigt och ölen kan förtäras på uteserveringarna. På tal om vårsol och öl ska jag ut i backen imorn med födelsedagsbarnet Erica plus maxligan, åka skidor och dricka dagen lång. Blir nog gött!

Dagens mästerverk

Idag har jag och Jack bakat ihop något gott och jätteenkelt, cakepops. Eller jättenkelt kanske var att ta i men det var enkelt för att det var få ingridienser. Endast ballerina kladdkaka och philadelfia som man mixade ihop, doppade i choklad och rullade i strössel/kokos.  Jättegott blev det! Här är receptet

Synd att Jack inte hann vara med på bilden, han är som min bakassistent. Får rulla chokladbollar och sånt annat kladdgöra som jag gärna undviker. Malin och Noah var förbi här på en fika innan de tog med sig Jack så jag skulle få plugga. Plugga verkar vara något min hjärna vill undvika för det tycker den är för jobbigt.









RSS 2.0