Gårdagen och dagen

Jag fick mig en härlig promenad svidjan runt igår, måste jag göra oftare. Därefter dammsugning och våttorkning av golv vilket jag också borde göra oftare. Därpå pizzabuffé på haga med tjejerna som jag också borde göra oftare! Sen fick vi en trevlig och stämningsfull kväll på scharinska med florence valentin, dans och sköjj.

Idag har jag sovit ut liksom igår (till klockan tolv! ovanligt för att vara jag) och gått på stan med kära mor, skyltsöndag, ätit på restaurang och kollat på ljusinstallationerna. Ikväll har jag varit med bästa Linn och pratat, sett mr & mrs smith (på tiden) och fått två julklappar. Jag som har 800 kr kvar att leva på denna månad vet inte hur detta ska sluta. Svartjobb, you´re welcome!




En alldeles för söt rosa pantern på scharinska, rekommenderas inte! Bild: Caci




Hemmafru

Känner mig som en hemmafru när jag städar här hemma i min fina klänning. Nu blir det dusch, sedan pizza och goda drinkar hos Erica! Därefter shape up och florence valentin. Fett med para. Skänker dock en tanke till stackars Linn som är sjuk fortfarande, jag lider med dig.


Svidjan runt


Fördelen med att bo i Röbäck är att man kan gå ut och gå såhär ful utan att behöva bli mobbad.

Hej törrmuttor

Vad tråkiga ni var som inte gissade i min fina tävling. Nu gick ni allt miste om något fint!

Vita hund


Ser ni vad jag har fått för märkliga prickar i pannan? Tre stycken i rad! Ursäkta mongisbilden men var tvungen att ta ur detta fula perspektiv för att ni skulle kunna se dom bra i webcamen.

Ni som kan gissa rätt vad detta är får ett hemligt pris lagom till helgen! Så gissa på nu, vad är det för vita prickar jag har i pannan lagom till helgen? Som sagt pris utlovas.

Sexiest ice man


Jag kan inte annat än hålla med! Så om du ser detta Henrik Lundqvist och mig, hör av dig, ok?

Sur

Hatar jävla regnpissväder, vill ha sol och värme. Hatar när jag blir på dålig humör. Nu ska jag käka brocollisoppa och sen fara till usm och köra core. Hoppas jag blir på bättre humör då.

Utmattad


Igårkväll/inatt satt jag helt utmattad framför datorn efter att jag bestämt mig om Oslo i december. Gjorde jag rätt? Nu väntar skogspromenad med Acke i skogen!


Nu är jag mycket lugnare! Visst syns det? Hähä.

Norskt jobberbjudande

"Hei Johanna!

 

Har du reist til Umeå eller er du stadig hjemme?

Vi kommer til å trenge hjelp på salg. Siste år var du kjempeflink og derfor vil jeg høre om du har lyst og mulighet for å jobbe hos oss. Det vil være aktuelt fra nå av og frem til jul.

 

Gleder meg til å høre fra deg.

 

Mvh

****, Piratforlaget"



Detta mejl läste jag imorse då det knöt sig i magen för mig. Ännu mer knöt det sig i magen då en annan från norska piratforlaget ringde, mer eller mindre bönade och bad (kändes det som iallafall) om att jag skulle komma tillbaka och jobba hos dom nu i december. Blev erbjuden bra betalt och det lockade riktigt ordentligt. Fick småpanik och har haft världens beslutsvånda ikväll men samtidigt kan man fundera om det är värt det? Tre veckors jobb och bra betalt, men jag kommer inte hinna tjäna ihop överdrivet mycket under så kort tid. Har försökt tänka och räkna fram och tillbaka samt kommit fram till att jag nog inte kommer gå så mycket plus på det ändå. Så jag avböjer nog, eller gör jag det? Hjälp!

Dumma norska piratforlaget, varför hörde ni inte av er tidigare?

Tisdagmorgon

Måndag igår och den första riktigt sega måndagen på länge. De fjuttiga 3,5 timmarna på finas kändes som en evighet och tog aldrig slut. När arbetspasset var över gick jag till bodyshop och unnade mig lite lyxigheter. Sen åkte jag med hanna och hämtade ut mitt körkort på flyget. Jag blev nöjd med bilden dock så kan man undra vad det står att jag egentligen heter. Blev retad av alla som såg det och numera är mitt smeknamn J. Kol eller Johanna Kol tror jag! Resten får ni lista ut eller se själva. Hursomhelst fick jag en väldigt trevlig måndagkväll med ett jätteskönt spinningpass på usm och därefter slappt häng samt filmtittande. Var dock lite rädd när jag körde hem i bilen mitt i natten. Det finns en del läskiga personer ändå. Aja, åter till idag. Fick ett jobberbjudande nu på morgonen som jag fick lite tarmvred av. Kändes jobbigt lockande men ändå drygt. Precis när allt har "löst" sig här hemma med jobb här och åre. Aja, får låta detta sjunka in lite. Trevlig tisdag!


Inspirerad

Jag har suttit uppe för länge. Sett på kvarteret skatan och kollat runt på massa bloggar. Blivit inspirerad. Godnatt!


Nyduschad, naken och fräsch

Nu har jag duschat och sitter i sängen som en ahiba. Ska se på en film nu. Det är så skönt att ta det lugnt för en gångs skull, slapparsöndag!


Söndagsuppdatering och stockholmssummering

Idag är det söndag och det firar jag med att först sova till kl 14 och sedan vara iförd min nya tjusiga 60- talsklänning från Åhlens, fin va? Känner mig som en riktig lady i den, haha!



Anledningen till att jag sov till två idag vet jag inte om jag ska gå in så djupt på men det kan ha att göra med att jag inte har sovit ordentligt på den senaste månaden pga jobb och körkortsförberedning på heltid. Har helt enkelt inte haft tid och ro att sova tillräckligt. Sedan när jag väl har sovit har det blivit mycket oroligheter och dessutom mardrömmar. Kanske inte låter så roligt och men det har ändå gått bra.

En annan orsak till min söndagsdvala kan vara min alkoholförtäring gårdagkvällen. Var sup(A)ertaggad på att festa och gå ut eftersom det var längesen jag gjorde det i umeå. Något vinglas till maten och cider senare blev jag ganska lullig och ändå är man dum och fortsätter dricka på sjukhusgatan. Stackars fröken rydfjäll som fick en fröken lind halvt däckad på hennes toalett. Efter min mage hostat upp lite godheter i alkoholform var det dags att bli hemskjutsad av unge herr rydfjäll och sen väntade sängen för mig på böleäng. Har sedan fått höra att det var mycket folk och väldigt värt på corona. Fy fan vad surt med sånna kvällar. Varför lär man sig aldrig?

Åter till något annat lite trevligare. Söndagen för en vecka sedan satte jag mig på planet mot huvudstaden tillsammans med acke, björn, erica & maja. Var egentligen ganska sjuk men jag trotsade och bet ihop. Väl framme i stockholm och i den superfräscha lyxiga lägenheten på fridhemsplan bjöds det på lite mousserande. Sedan begav vi oss ut på stan och det blev en minst sagt snurrig rundtur. Drycken hade gjort mer än vad jag trodde och mitt sjukliga tillstånd gjorde det inte bättre. När vi var klara med våran stadsvandring var jag helt slut och var tvungen att dö i sängen ett tag.

Någon timme senare var det åter dags för lite alkoholhaltiga drycker, sedan middag på båten patricia. Till mig serverades det en snål tilltagen fjällröding. Tur att det var jag med mina svaga aptit som fick den och ingen av de andra i sällskapet. Den vad god iallafall och jag kände ingen hunger efteråt. Vinet hade nog dämpat en del. Det märktes särskilt då en vakt kom fram till mig och frågade hur jag mådde när jag hängde på Acke. Jag förklarade läget att jag var sjuk och såg hängig ut därför, vakten godtog min förklaring med tvekan och anslog vatten för mig resten av kvällen. Jag gjorde allt för att se pigg ut resten av kvällen, spärrade upp mina ögon och sträckte på mig så jag skulle få fin hållning. Det verkade lyckas för vakterna pratade inte med mig på resten av kvällen, tur det! Kvällen blev iallafall trevlig, aningen berusad, med nya människor och annorlunda miljö.

Resten av tiden i stockholm bodde jag hos gabis i solna, vilket liknande kvartert skatan. Jag hostade, var lite hängig och gick på stan med begränsad energi. Låg långt ifrån erica och maja som tog mig med hästlängder, särskilt erica med hennes älgkliv. Lyckades iallafall fynda en del fina grejer. Det blev en ny röd scarf, två svarta linnen, en brun rutig skjorta, en svart "halvt genomskinlig" partyklänning, en blommig jättecharmig klänning. Tyvärr var det mesta jag hittade från h&m och monki vilket kändes lite tråkigt eftersom det finns här i umeå men skitsamma, fick förnya min garderob lite iallafall vilket behövdes. Jag handlar faktiskt inte så ofta och mycket nya kläder. För det kan behövas inför säsongen i Åre där det inte finns så stort utbud på kläder.

På tal om Åre så är allt ganska klart och bestämt kring det nu. Jag, erica och hanna ska bo på samma ställe som jag bodde i Åre ifjol, personalboendet vid continental inn 5 km utanför centrum. Vi har sökt centralare boende men det var förgäves då det är i princip omöjligt. Tror det ändå kommer bli bra att bo där nu när alla har körkort och vi kommer ha tillgång till bil. Dock blir jag lite less på mitt jobb där som bara skjuter upp min start, så nu ska jag börja precis innan jul. Med andra ord blir åreflytten senare lagd än vad jag tänkt från början då jag tänkte sticka dit i början av december. Nu blir det kring mitten på december/just innan jul jag far dit. Känns lite surt då jag var inställd på att flytta dit om några veckor men det är bara att gilla läget. Får iaf jobba på finas och ica i december så det löste sig, man får väl vara glad för det.

Nu ska jag äta upp det sista av min goda kladdkaka från finas och hemmagjorda hallonsorbet för att sen hoppa in i duschen. Jag känner mig äcklig med mitt feta hängiga hår. Funderar redan på vad jag ska göra nästa helg, ge alkhol och mig själv en ny chans genom att stanna i umeå och fara på shape up. Alternativet är att åka till vilhelmina för att hälsa på acke och björn som jag inte gjort sen www i vintras. Vad tycker ni? Den som vill leka med mig i veckan får gärna höra av sig för jag ska bara jobba måndag och tisdag som jag vet om nu! Behöver ta igen lite tid med er kära vänner. Puss och kram, vi ses på stan!

P.S. Bravur till er som orkade läsa hela detta inlägg, jag orkade inte ens gå igenom det nu när jag lagt upp det. Men kände att jag hade lite att ta igen med uppdatering!

Åhnej inte sjuk

Min hals håller på att svälla igen, jag är jättehes och hängig. Vill verkligen inte bli sjuk nu! Jag som ville ut och köra mina vänner ikväll, jobba och vara pigg imorn för att sedan gå på bio med lillebror. Attans! Och framförallt inte bli sjuk till stockholmsresan. Nu måste jag äta c-vitamin och dricka vatten! Krya på mig.

5 av 5 toasts



Gårdagens lycka kan beskrivas som studenten fast inte lika långvarig. Så grymt skönt, vilken lättnad att det äntligen är över. Inget mer slit med övningskörning, teoriplug samt slut på all stress och alla tårar. För oj så jobbigt jag tyckt att dessa två månader har varit. Men nu behöver jag inte lida något mer över det och det är sådan himla lättnad. Som pricken över i:et fick jag en mycket trevlig och angenäm träff igårkväll med en kvällspromenad och filmtittande. Sedan upphämtning på det i form av Acke & Co. Blev erbjuden att köra automatväxlad en miljonkronors-bil men avböjde. Vill inte ta någon onödig risk (hehe). Imorse däremot var jag uppe med tuppen för att köra mor och far till jobbet. På vägen tillbaka till röbäck kunde jag inte låta bli att sitta och stor-le för mig själv i bilen och skruva upp musikvolymen på max. Vilken glädje och vilken lycka!

Idag är ingen vanlig dag


Kolla nere i vänstra hörnet där jag pekar, GODKÄND: JA! Så jävla fantastiskt bra. Jag är stolt.

Nu kan jag slappna av och leva livet, igen, precis som jag hoppades på för någon dag sedan att få göra snart! Johanna is back.

Wanna be free


Jag längtar tills att inte längre behöva ha en massa måsten, bara få göra det jag känner för, ta sovmorgon, titta på nyhetsmorgon, träna, slappna av, ha roligt, leva livet! Visst är jag fin när jag sitter uppe såhär sent framför datorn?

Nattskata

Jag borde ha gått och lagt mig för en timme sen, dum som jag är. När jag varit uppe så länge kan jag lika gärna skriva ett blogginlägg tänker jag. Eller lägga upp en bild, rättaresagt.


Min farsdagsoutfit: blus från lindex, halsband fyndat på loppis, nyklippt fräsch hår av hanna och rosörhängen från malta. Najs! Med detta värda inlägg säger jag godnatt. Jag har en bra känsla i magen, tror jag.


Nyfikad


Jamaicatårta för far med familj, farfar, kusiner och faster. Mys att träffas.

Nöjd

Lördagkväll och äntligen helg. Det har redan gått en vecka sedan förra helgen och halloween. Ikväll hade det varit kul att ta sig något glas och kanske gå ut men jag tror att jag skulle tuppa av om jag gjorde det. Nej där ljög jag, men jag är ganska trött efter mina 52 arbetade timmar denna vecka, dock väldigt nöjd med dom. Jag har inte heller inte råd att åka fast i något alkotest imorn ute i trafiken, inte heller vara bakis på självaste fars fika med hans favvistårta som jag fixat från finas, jamaica. Testa den nästa gång vettja! Och glöm inte far imorn, han är värd lite uppskattning.


Hittade ingen bättre bild på käre far. Han kan verka lite grym ibland (som jag hehe) men är innerst inne väldigt snäll och ställer ofta upp. Som en riktig pappa ska va!


Gårdagkvällens bilder







Det blev en lyckad gårdagkväll, hoppas dessa bilder kunde visa det. Kanske lägger upp fler sen eller på facebook!

Risbuske


Fin frippa jag vaknade med imorse. Tre schamponeringar och balsameringar senare så är risbusken utredd och det svartvita borta.

RSS 2.0