New haircolor




Steg för steg från blaskfärg till helfärg! Nu är jag brunhårig och nöjd.

Less på livet

Det var meningen att jag skulle jobba nu. Jag vaknade upp idag, kände mig piggare och fräschare än någonsin. Satte på mig min fina vita blus, sminkade mig, åt en lång och god frukost. For iväg in till jobbet men direkt jag kom in till byn började jag känna mig snurrig. Hostade en massaa, gick upp för den dryga backen till torget och mitt jobb. Kom in på bubblan och allt bara började snurra. Fick ännu mer hosta och snuva. Sen var det kört. Hatar när det blir såhär. Man tror att man är frisk sen så visar det sig att man inte alls har blivit frisk. Nu väntar ännu en vilokväll hemma och jag börjar bli för rastlös och orkar inte ta det lugnt hela tiden. Vill träffa folk, vara social och ha roligt. Framförallt har jag börjat längta efter backen och att få åka. Var över en vecka sedan sist! Samma sak med festande och utgång, jag börjar bli supersugen. Om jag har tur blir det reaggekväll på tottebo imorn! Det skulle verkligen vara jättekul. Sist jag var där var ifjol min sista kväll i Åre, det var en speciell kväll.

Annars känner jag mig allmänt förvirrad och vill veta vad jag ska göra av mitt liv. Det är så mycket som snurrar i min skalle just nu. Vad ska man göra när säsongen är slut och det blir sommar? Ska man fara hem till kära umeå och jobba? Eller ska man dra till norge och tjäna ihop lite pengar eftersom det börja eka på mina bankkonton snart. Eller ska man sticka till staterna och lära sig bättre engelska? Och när ska man dra till spanien och leva det där spanska drömlivet? Det finns så mycket "om, och, eller" just nu så jag vet inte var jag ska ta vägen. Man kanske bara skulle ta och gräva in sig i en igloo och stanna där för resten av livet.




Saknar min fina coola caci. Hon lyssnar alltid på sitt hjärta och är ärlig mot sig själv och sina medmänniskor. En beundransvärd egenskap som jag skulle vilja ha lite mer av! Hon har hjälpt mig med mina vägval i livet flera gånger och är som en trygg hand man alltid kan vända sig till.



Justja, dagens outfit var det ju

Skulle ju försöka ge mig på en dagens outfit idag men det glömde jag ju innan vi for men sen kom jag på nu att det funkar även i efterhand så håll i er för här kommer den!


Det är sjukt kallt i hela Åre nu, utomhus som inomhus! Man vill verkligen inte ta av sig mössan när man kommer in så den får vara på. Stickesocker som ni också ser, ville framhäva det på bilden därav den fina benposen! Annars syns det knappt vad jag ahr för kläder men det är ett par svarta chinos plus denimskjorta oversize från gina. Myssen är från åremärket schoop och stickesockarna har mormor tillverkat. Om någon är intresserad av ett par är det bara att höra av sig!


Dessa vackra kläder döljer sig under och var egentligen meningen att jag skulle ha på dagens glidartur. Men det blev för kallt och linser är lite besvärligt när man är så förkyld. Hur som haver hade vi tänkt fara in till byn och ta en fika men vi drog till Duved istället på en liten cruisartur. Ingen av oss hade varit väster om Åre tidigare så det var på tiden. Det var jättefint efter hela vägen dit och vi njöt verkligen av de vackra vyerna landskapen bjöd på. Väl framme i mysiga Duved besökte vi kyrkan, restaurang surjämten, en blomster/café/godis-shop (väldigt udda), en sportbutik och hotell halta renen. Där värmde vi våra frusna tåssingar framför en brasa och njöt lite. Sen åkte vi vidare mot våra grannas arbetsplats, carins krog, såg på after ski med fabian och drack lite varm choklad med grädde. En lyckad utflyktsdag med andra ord tycker vi!

Sukling

Jag är fortfarande sjuk och börjar bli less på det. Har inte alls samma sjuka nu som jag hade igår och iförregår. Det är som att min förkylning går in i en ny fas varje dag. Idag när jag gick på toaletten på åre bageri och snöt mig fick jag något som kändes som en svimningsattack. Det svartnade för mina ögon, jag var tvungen att hålla i mig i handfatet och hela rummet snurrade. Detta höll på länge kändes det som, kanske 2 minuter. Sedan har jag varit yr och mått illa hela dagen. Sen har jag fått en till sådan "attack" när jag snöt mig här hemma. Hoppas det inte fortsätter imorn eller blir något nytt hemskt stadie!

Är ledig imorn så jag ska fortsätta kurera mig och tänkte ha lite spa här hemma med mig själv. Känner mig fett ofräsch efter tre dagar som sjuk. Hanna och Erica är också lediga imorn så jag tänkte dra med dem in till byn imorn och fika. Det var längesen vi tre gjorde något tillsammans sist. Känner för att göra mig fin och fräsch, slippa ha skidkläder, jobbkläder eller partykläder utan bara vara vardagsfin! Kanske smaskar till det med en dagens outfit om ni har tur. Håll utkik gott folk, nu ska jag gå och ta min hostmedicin som jag nästan spyr av och sen sova. Natti!

  
De enda kläders som används är skidkläder eller partykläder, nu ska det bli andra bullar! På tal om bullar är jag väldigt sugen på kanelbulle. Man kanske ska fika det imöra!

Nattsuddig åreuppdatering

Sitter uppe och kan inte sova. Vaknade kl 24 och har inte kunnat somna om sedan dess. Surt sa räven, sånt som man får ta när man är sjuk säger jag. Hur som haver tänkte jag ge er en liten åreuppdatering om vad som hänt sedan sist jag skrev, dagen efter dunderdyngkvällen som är för att glömma. Detta har jag gjort i korta drag: 

-Gått ut för en nykter danskväll med erica och se på markoolio. Skulle vara cool och gå ut i mössa som alla andra åresäsongare men det var inte riktigt min grej. Det blev fett varmt och är det något jag ogillar när jag är ute så är det att svettas! I takt till vi drar fjällen och de andra gamla dängorna hoppade tuttarna ur bhn samtidigt som en osäker 92a osäkert la handen på min bak. Jag och Erica fick oss några goda skratt samt skön dansant musik innan vi drog tillbaka hem med bettan runt tvåsnåret.
-Äntligen kommit igång med skidåkningen och känt att jag fått ett bra flyt i backen. Det som fortfarande är drygt är alla turister och noobs som inte vet hur man ska bete sig. Dessutom har jag för första gången på fem år åkt snowboard och det gick faktiskt okej. Hanna, min personliga bräd-ledsagare, menade att jag var grym men det tyckte jag var lite överdrivet.
-Vi har börjat umgås mer (läs festa) med våra grannar och det är kul att utöka umgängeskretsen här i Åre lite. Har även varit på föris med mina jobbarkompisar och gäng vilket var trevligt!
-Fått göra premiär på måndagsklubben på werséns med sällskap minus hanna som vi fick sätta i taxi hem pga för högt dryckesintag. Bra musik och skönt häng har werséns att erbjuda!
-Mitt jobb har börja ha kvällsöppet med restaurang där vi serverar enbart thai-mat. Jag är egentligen inget superfan av sådan mat men nu har jag börjat uppskattat det ordentligt. Våran mat är alltså riktigt god och rekommenderas starkt (starkt hehe)! Och det säger jag inte bara för att jag jobbar där.
-Har bestämt med en speciell person att göra ett årebesök, som värmer att tänka på vissa ensamma stunder i årekylan. Linn "älskling" Rydelius ska även komma på besök i slutet på mars vilket jag också ser framemot väldigt mycket!
-Jag har saknat några personer och haft en del hemlängtan. Lillebror fyller tio år nästa vecka och det hade varit underbart att få vara hemma då.
-Fick besök från östersund i torsdags av Ida med kompani som förfestade med oss. For och såg Anders "Moneybrother" Wendin på bygget vilket faktiskt blev en smärre besvikelse. Han var inte lika snygg som jag tyckt han varit förut och han leverade inte alls som de tidigare gånger jag sett honom. Energi- och charmnivån var inte där den brukar vara och hela spelningen kändes lite slentrianmässig. Han pratade om hur många gånger han varit och spelat på bygget förut och jag tänkte att det kanske var det som var grejen. Att han varit där för många gånger och spelat att det börjar gå löpande band. Jag tror även att en viss fin person har bidragit till mitt passionerande intresse för moneybrother har sjunkit.

Nu känner jag att jag börjar svamla och skena iväg. Tar det som ett tecken på att jag ska göra ett nytt försök att sova. Tror jag måste fika lite först bara, eller läsa en godnattsaga. Godnatt!


"Kan ni texten?"

Idag har varit en rätt dryg bakisångestdag och "aldrig mer alkohol"-dag. Nu känns det bättre men fortfarande inte helt bra. Sa till Erica att jag inte fått skratta ordentligt idag och jag tror det kan vara det som saknas för jag ska må bättre. Saknar några nära och kära där hemma. Slå gärna en signal, då skulle jag bli glad! Såg iallafall den här videon ikväll med några gamla nära och då blev jag lite gladare i ögat. Godnatt!


Förresten

Så har jag inget internet nu, bara så ni vet, intresseklubben.

RSS 2.0