Ännu en fantastisk dag

Steg upp med månen imorse och for stressad till jobbet. Slutade tolv, åt lunch och begav mig till backen för att möta Ida & Angelica. Det var helt, helt galet underbart väder och före! Jag är supernöjd verkligen. Nu ska jag vara ännu mer duktig har jag tänkt och bege mig ut i längdskidspåret med Ida. Blir nog tuffa 5 kilometer men det är värt det! På återseende!

Less och trött

Just nu är jag lite småless. Ska jobba imornbitti och börja kl 7 vilket innebär att jag måste gå upp vid 5. Var tvungen att kvällsdiska nu också eftersom jag lagat mat så sent. Det är jobbigt att bo med andra då man måste ta bort och diska efter sig direkt. Försökte ikväll att få igång min bluetooth-funktion på datorn så jag kunde föra över lite bilder från mobilen men det gick inge vidare. Tänkte bjuda på lite härliga bilder från backen idag och annat gött. Bah, nu måste jag gå och lägga mig, imorn kommer bli en lång dag, först jobb 7-12, backen 12-15, afterski 15-18 (?) och partaj på kvällen. Godnatt!

Njutningarnas dag

Sitter här och njuter fett av livet med en kopp cappucino i ena handen och en bulle i den andra (tangentbordet då?), så jävla gött. Det var helt underbart i backen idag, strålande sol, klarblåhimmel och minus 10. Åh, jag njuter fortfarande, fast min kaffe och bulle nu är slut. Och mer ska det njutas idag, ska laga gomiddag sen med spagetti och köttfärssås. Ska göra min nya specialare med zucchini, vitlök, chili, tomatkross och basilika, blir jättegott! Sen har jag, Ida och Angelica massa godis att götta oss med ikväll. Det blir mysigt och bra.

Se upp

Som sagt är det mer än en vecka sen senast det var fest nu och jag har varit rätt sugen. Hade tänkt mig att det eventuellt kunde bli utgång igår onsdag eller idag torsdag men ack ack. Har inte riktigt infunnit det rätta partysuget dessa kvällar eller hittat något bra ställe eller några att gå med. Idag skulle visserligen Frida & Josefine till holiday club men jag bangade. Det är så farligt bekvämt att bara vara hemma, dricka kaffe och sitta framför datorn eller se teve! Fast imorn iallafall ska jag aktivera mig, bege mig ut i backen, på tumanhand hade jag först tänkt men det visade sig vara lite för många tjejer härifrån som också skulle åka imorn så jag lär nog inte bli ensam. Skönt fast ändå skönt att va själv också!
 


Alla som ska åka i Åre imorn, se upp i backen för här kommer super-joli!


visst är hon cool?

*Happy* again

Nu är jag ganska glad faktiskt. Var och hämtade mina nya glasögon i eftermiddag och båda två var jättefina. Jag var också duktig i eftermiddag och dammsög hela lägenheten. Dessutom har jag varit och handlat lite göttes till ikväll!

Ytterligare en rolig sak är att jag har lärt mig hur min webcam fungerar och hur man får upp bilderna hit! Lekte med kameran, tog lite mongisbilder på och mina nya bågar, vad tycker ni? Jag är iallafalll en glad glasögonorm!


Par 1: Svarta mer markerade och fyrkantiga


Par 2: Bruna också markerade men mer avlånga


Väldigt glad!

Göttesdeppad

Jag är jättsugen på något chokaldigt, kladdkaka, cookies eller vad som helst. Men jag har inget här och har inte råd att köpa heller! Sjänk pengar till en fattig svulten svensk. Kanske ska ställa mig utanför ica som Acke sa? Eller baka något i mikron utan ingridienser? Eller bara gå till affären och offra 20 kr på något gott så jag får mitt behov stillat.

Nu låter det säkert som jag har världens abstinens och sockerberoende. Men så är inte fallet. Livet skulle bara vara roligare just nu med lite choklad, och jag poängterar lite. Jag har faktiskt blivit mycket duktigare på sistone att vara mer avhållsam och äta lagom. Det underbara, bara svenska lagom!

Något av detta skulle sitta fint:

 

P.S. Märks det att jag är ledig idag?

Rich bitch

Nä nu överdrev jag ganska ordentligt, men jag känner mig iaf ganska rik nu! Gick in på min svenska internetbank vilken jag inte varit inne på under evigheter av en ganska enkel anledning, jag har inga pengar där. Nu när jag gick in för att bara kolla så hade det kommit in lite extra här och där från räntan på några gamla sparkonton, inte så mycket, men ändå mycket för att vara på mitt svenska bankkonto! Jag förde över alla småbelopp till mitt privatkonto, alltså mitt svenska visakort och nu är jag cirka 200 kronor rikare där! Känner mig hur nöjd som helst. Äntligen har jag pengar igen på mitt svenska bankkort. Så om jag vill kan jag ta ut och få lite kontanter, vilket jag inte heller haft på evigheter! *Happy*

Mia & Klara

Något annat jag sett på svt nu är Mia & Klara som börjat visas nu igen, men nya avsnitt. Skitkul, kolla här!


Knarkdebatt

Såg på debatt när de diskuterade knark, skapande och kändisvärlden. Var riktigt intressant och Andreas Kleerup var där i panelen med sina åsikter. Det var verkligen väl värt att tänka på och även om Kleerup är ganska flummig så tycker jag ändå han hade en stor poäng i det han sa! Fast det betyder inte att jag tycker det är helt okej med knark. Kolla: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1421504

Musikupptäckt

Satt och surfade runt på lite olika bloggar för att sedan hitta denna underbara sångerska. Visst hade jag hört henne förut, men jag visste inte att hon hette Tracy Chapman och att hon hade gjort så många bra låtar! Youtuba och njut.



Slut



Kicki är i köket och kokar makaroner. Hon ska på intervju idag på subway. Jag sitter här och har precis ätit upp min ben & jerrys glassburk. Skyller på att jag behövde plats i frysen till mat. Den var inte så äcklig ändå. Fast nästa gång jag köper ben & jerrys ska jag köra på det säkra kortet chocolate fudge brownie, den är mycket chokladigare och godare!

Min glass är som sagt slut men hur förstår man att något annat är slut, dessutom för länge länge sen. Jag tror jag verkligen inte har försått det. Vad ska man göra, vad ska man tänka? Tycker jag har försökt med allt, så jag vet inte alls vad jag ska göra nu. Eller det kanske inte finns något att göra, bara acceptera? Ge mig råd!


Nuså

Nu känner jag mig äntligen trött och redo för att sova på riktigt. Ska vara uppriktig och berätta lite intressanta saker:
-Kicki är en riktigt go vän som jag har väldigt trevligt och roligt med
-Hon har lärt mig och låtit mig veta flera nya saker om henne
-I helgen har jag skippat alkohol
-Jag har köpt och smakat en ny sort av Ben & Jerrys glass, new york super fudge crunk. Den var inte så god som jag hade velat!
-Jag tycker inte synd om mig själv utan är mest fortfarande frustrerad och bitter. Kärlek suger.

Nu ska jag sova. Godnatt!

Ajajaj

JN, nu gjorde du illa mig igen. Varför, varför varför..?

"Passion den är villkorslös. Om man älskar någon passionerat då gäller det att älska eller dö, det förtär en, det omöjliggör ett normalt liv. Det vore som om man var förgiftad av någonting!
Passion är en sjukdom egentligen. Då är man sjuk. Man är inte närvarande, man tänker inte i normala tankar, man är som i ett rus.
Passion är den enda ursäkt för kärlek eller för vad som helst. Passion är fantastiskt. När passion griper en är det fantastiskt. Och det har jag gripits av."

Åh..!


Vaken

Jag sitter uppe och kan inte sova. Kicki ligger och sover sedan ett bra tag tillbaka. Jag låg och sov tidigare ikväll medan hon var och träffade en gammal killkompis, typiskt. Det är inte jätteovanligt att jag sitter uppe såhär på natten. Av någon anledning tror jag att jag ändå gillar det, tycker det är ganska trivsamt och lugnt att sitta uppe helt själv. Har nu suttit och planerat vad jag ska göra i veckan och kommit fram till nedanstående.

Måndag: Ica 16.00-20.00
Tisdag: Ica 09.00-18.00
Onsdag: Ica 09.00-18.00, Utgång på kvällen?
Torsdag: Ledig, åka i backen eller bara slappa?
Fredag: Ledig, åka i backen?
Lördag: Ica 07.00-12.00, Utgång?
Söndag: Ica 12.00-17.00

Movietajm

Nu blireeeeeee sällskapsresan med Kickilito! Vi rockar! fett (/kickit)

Mör

Idag är dagen efter slalomdagen, om man nu kan säga så. Men det känns iallafall, jag är alldeles mör i hela kroppen och jag känner mig inte tipptopp. Dock beror det inte bara på åkningen utan en framkrypande förkylning också. Åkningen var iallafall superkul, trots att det var dåligt före i backen med is, blåst och dimma. Premiäråket är ändå alltid premiäråket, så det kan inte vara annat än kul! Däremot måste jag säga att premiären i sittliften inte var lika kul, hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle vara så läskigt. Men det var väl inte heller så konstigt med tanke på all blåst som gjorde att den kändes lagom stabil. Extra kul när den stannar också när den är som högst upp i luften. Känns som att det blev samma goda start med första åket som när jag åkte hit till Åre. Det kan inte bli annat än bättre!

Och jobbet går bra

Igårkväll kom Kicki, vi hade trevligt och kul tillsammans som vi nästan alltid har. Hade tänkt gå och lägga oss tidigt, typ vid 21-22 men vi lyckades somna först vid 2. Kanske inte så konstigt eg med tanke på att man har en del att ta igen att prata om. Idag har jag visat henne "byn", gått runt i lite affärer och ätit jättedyrt men gott på årebageriet. Det blev en foccacia med kyckling, pesto, ruccola och "skärvångens omtalade salladsost" (jag blev lite småstolt) med en stor härlig sallad och dressing. Jag kan meddela att det var så gott som det lät!

Sedan drog jag iväg på jobb och denna gång, visserligen efter lite förhör med Kicki, gick det mycket bättre. Jag kunde de flesta plu-koderna (siffrorna man slår för alla grönsaker och grejer) och jag kände mig pigg, fräsch och glad. Det var skönt! Dessutom tror jag det underlättade att det var bara ett fyratimmarspass idag. Ser faktiskt framemot nu att få jobba där mer, bli ännu bättre och lära känna de som jobbar där. De flesta är faktiskt riktigt trevliga! Dock känner jag mig ändå rätt sliten och att jag behöver sova ordentligt. Känner mig inte helt utvilad än efter första veckan i Åres bravader. Tre fester på en vecka tar på. Denna helg får bli lugn förutom lite åkning i backen imorn med Kicki (premiär!) och afterski på wallmans dippan på det. Kommer nog bli kanon! Nu ska jag och min kära vän gå till sängs, godnatt!

Seg som vanligt

Jag känner mig mycket fräschare idag, gick och la mig tidigt igår. Jag vaknade 20 i 9 imorse, gick upp nästan direkt och segade mig som vanligt så jag missade skidbussen till backen. Men jag bryr mig inte så mycket, vet inte ens säkert om jag kommer få köpa ica-liftkort. Dessutom har jag fått ont i halsen så jag vet inte ifall det är en så bra idé att bege sig ut i backen idag! Nu tror jag att jag ska promenare iväg till ica björnänge och köpa tvättmedel och sköljmedel, börjar bli dags att tvätta nu. Sen ska jag försöka bege mig innåt mot byn. Och ikväll kommer ingen mindre än Kicki Lindh! Wiho, det ska bli kul och kanske en framtida rumskamrat! För er andra som känner att er chans nu kanske är slopad att komma upp till mig och Åre behöver inte vara oroliga. Det finns fler lediga rum i lägenheten så det är lugnt! ;)

Sliten

Den här dagen tror jag är den slitnaste dagen på länge, iallafall sen nyår. Med alldeles för lite sömn, ont i huvud och nacke är det inte så kul att leva för stunden. Därför går vi och lägger oss nu så att vi förhoppningsvis mår bättre imorn och kanske ta oss ut i backen! Godnatt.

Ica-festen

Idag känns som en halvers dag, dagen efter, igår gick bra, personalfesten var kul och trevlig. Blev bjudna på mat och dryck samt lite underhållning med lekar. Det kändes rätt sjukt eftersom festen höll till i ica-lokalen och vi sprang runt där mellan hyllorna. Tillslut,efter den sista tävlingen med att stapla toalettbalar blev vi tvungna att gå, för att hinna till bygget.  Där hade vi fri entré, vip och hela faderullan, vilket jag inte alls var beredd på. Men det var kul fast kändes samtidigt lite ovant att vara "själv" och inte ha någon fast trygghet. Jag körde på mitt race vilket resulterade i hiphop-golv nästan hela kvällen (haha?) och två fall pladask på rygg i ölpölar. Tur att det finns norrmän som kan lyfta upp en!

Annars idag skulle jag verkligen vilja slippa att jobba, känner mig riktigt sliten efter bara fem timmars sömn. Det hade varit hur skönt som helst att bara få vara hemma och göra ingenting! Ingenting kanske var lite att ta i, men sova lite längre, ta det lugnt lite mer och viktigt, städa rummet! För ikväll kanske Kicki kommer! Det känns inte som ett så bra första intryck att ge henne med det skick mitt rum är i nu. Hoppas jag hinner det sen ändå för nu måste jag iväg på jobb! Tjao!

Bestämt

Det blir mina nya jeansleggings (jättesköna, äntligen ett par "byxor" också) och en svart satintop. Jag måste sluta hålla på att oja och oroa mig så mycket och inte bry mig så jättemycket om vad andra tänker, det gör jag alldeles för mycket! Ha en bra dag och var rädd om er där ute!

Morgondilemma

Jag måste hinna lära mig fler sifferkoder innan jag börjar jobba idag. Det var så stressigt igår så jag lärde mig bara banan och isbergsallad (känn dig hedrad johanna, du heter numer 4061!). Över till nästa problem, vad ska jag ha på mig ikväll? Vet verkligen inte vad som passar på en ica-fest, svårt!

Nattens saknad

Jag sitter fortfarande upp, men jag kan inte gå och lägga mig. Finns för mycket roligt att göra kvar uppe, som att se på gamla videos. Sommarfester, storsjöyran och peace & love. Längtar tillbaka, extra mycket när jag såg denna, jag log, skrattade och blev alldels tårögd igen:



Saknar er tjejer! Hoppas vi kan styra någon liknande fest i sommar!

Dagens konstaterande

Det gick okej att jobba på ica, och det spelar aldrig någon roll hur nervös eller inte nervös man är: -man gör alltid misstag ändå, och det måste man få göra. Det var dom bra på att säga där också, att fel gör alla och det gör inget, det mesta kan man rätta till! Jag fick ett schysst och trevligt intryck av ica-personalen, alla verkade snälla och sociala. Dessutom blev jag bjuden på personalfest, redan imorn! Ska bli kul. Det har blivit ett par utgångar här i Åre hitills och ganska många fler lär det bli, känner jag. Utelivet har inte direkt lite att erbjuda!

Kan verkligen varmt rekommendera att fara hit på skid- (och supar) semester, inte för att jag har åkt i backen än, men jag längtar ihjäl mig tills den dagen! Har sett och läst om massa spännande åkning, jag är taggad! Funderar på att fara ut och åka på torsdag, för då är jag ledig och lär har hunnit fått mitt liftkort. Kommer typ få 700 kronors rabatt med jobbet så det är inte helt fel! Dessutom (hörde jag iaf från några tjejer på jobbet) att vi får någon slags gratiskort till flera uteställen här i Åre. Så ica verkar inte vara så dåligt att jobba på som jag hade trott, med diverse rabatter, gratisgrejer och liknande.


Några andra konstateranden är att jag kanske kommer få en rumskamrat snart, spännnande. Något mindre väsentligt är euroshopper chokladkakorna i sverige är inte lika goda som i norge, vilket mysterium, varför? Det svider fortfarande när du poppar upp i mitt huvud. Blev tipsad om låten almost lover av a fine fenzy och den var så fin (eller eg fin?), vacker iaf, och sorglig, att jag fick en stor klump i halsen, mina ögon tårfylldes och några rann sakta ner för min kind.


 


JN

Imorse dök ditt namn upp här på msn, hade till och med glömt bort att jag addat dig i somras. Varför ska du poppa upp sådär i min huvud ibland? Kan du inte bara försvinna, eller så kanske det är jag som bara måste släppa drömmen för egentligen har du ju redan försvunnit.


Ica

Idag ska jag börja jobba på ica och jag känner mig faktiskt ganska nervös. Har ingen aning om hur det kommer bli, jag är rädd för att göra bort mig och tabba mig, men vi får hoppas att det går bra. Önska mig lycka till!

Åre hitills

Som jag skrivit tidigare hade inte min åre-resa kunnat fått en sämre start än vad den fick. Jag glömde hela mitt skidfodral hemma med längdskidor, slalomskidor och massa annat behövligt. Därpå halkade jag i Dorotea på en isfläck, landade på höften och knät som jag skrapade upp. Jag är fortfarande alldeles blå, äcklig och sårig. I östersund där jag skulle träffa min kära barndomsvän var det strömavbrott, hela stan var mörklagd och det gick inte att göra något annat än att vänta på bättre tider på busstationen. Tillslut kom strömmen iallafall tillbaka, jag fick gå en liten shoppingtur och äta middag tillsammans med Ida, trevligt. Några timmar senare var jag äntligen, efter en lång och mödosam resa framme i Åre och vid continental inn hotell, där jag skulle bo.

Blev hjälpt och följd till annexet av en trevlig kille, träffade en annan trevlig tjej väl framme i lägenheten och senare ytterligare några trevliga personer. Dagen därpå, fredagen, ägnade jag åt att ta det lugnt, göra mig hemmstad, fixa och dona lite. For en sväng och handlade samt in till byn och kollade i lite olika affärer. Hemma igen möttes jag av mina trevliga lägenhetskamrater som var partytaggade och fick mig att bli sugen också. Jag, Josefin, Frida & Ida bestämde oss för att fara ut tillsammans. Ida och jag sminkade oss, drack lite vin och satt sen med Frida & Josefin och vinade lite till skön musik från Frida. Några vinglas senare begav vi oss till hotellet här brevid där vi hörde att det skulle vara massa norrmänn. Dock var det bara gymnasieelever som var ganska små men trevliga ändå. Vi lyckades få åka med deras "russetur", buss in till centrum och bygget.

Bygget var stort, med mycket folk, bra musik och dansglada personer. Har redan sammanfattat den kvällen ganska bra. Det enda lite småkomiska jag lyckades utelämna sist jag skrev om kvällen var när jag ringde till Erica för att få reda på om jag skulle ta norge eller sverige. Hon röstade såklart på norge, där hon förövrigt nu tänkt att stanna i vår! Fick en skön icke så bakislördagdag med Ida som jag också skrivit om tidigare. Däremot har jag inte hunnit tagit gårdagkvällen, lördagen. Vi var som sagt partysugna igen och bestämde oss för att dra ut. Denna gång valde vi ett lite lugnare ställe, "Dahlboms". Trots 20årsgräns, liksom på bygget, gick det bra att ta sig in, även om vakten granskade mitt norska leg lite konstigt. Inte så konstigt det heller, hehe. Dahlboms var iallafall ett chilligt skönt ställe, bra för att ta en fördrink på som jag gjorde igår eller bara sitta och snacka lite som jag och Ida också (såklart) gjorde. Det har visat sig att vi har rätt mycket gemensamt och det är jättekul, vi klickar verkligen bra tillsammans.

Nog om Ida och Dahlboms. Ett glas vatten och en isbjörn senare drog vi kosen vidare mot bygget (igen), stod i en kort kö alldeles för länge och när vi väl kom fram och skulle bli insläppta blev jag velig. "Pederi" kom och jag valde norskarnas hytt framför svenska "bygget". Det var inte en så dålig hytt heller, mer ett hus skulle jag vilja säga på ren svenska. Ett lyxhus beläget mitt i backen, med vacker utsikt över åreskutan och fjället. Det bjöds hejvilt på vin, bacardirazz utblandat med vatten och allt annat möjligt man tänkas vilja ha. Inte så pjåkigt, dessutom när jag äntligen fick tag på "master´s bedroom" i slutet på kvällen, efter att ha puttat ut en tjock norsk. Därmed avrundar jag det sammanfattande inlägget om åre hitills. Om idag finns inte så mycket att säga mer än en alldels för lång och kall promenad, seghet, illamående och lite andra fina krämpor. Men det är sånt man får ta efter en vild tvådagars-helg. Ida undrade redan om vi ska ta det lugnt nästa helg, fast det tvivlar jag på.

Nu ska jag sova. Känner mig mycket trött och sliten. Godnatt gott folk

Bjuder på lite bilder jag snott från Ida:


I fredags: Jag (full?), inte så farligt som det ser ut med en glesögd men väldigt trevlig norska på bussen för deras "russetur".


Lördag em: Wallmans dippan med Ida, jättebra afterski, bildern fångade inte riktigt stämningen där men det var grymt!


Lördagkväll: Min fina isbjörn, fast jag ville egentligen ha en rosa panter!





Lördagkväll: Ida & jag på Dahlboms, det blev en trevlig kväll!

Psst, kolla in..

Peace and love´s artister 2009: http://peaceandlove.nu/festival/artister/

Shoppat

Förresten köpte jag slalompjäxor, stavar och en fleece idag. Nu saknas bara en snygg jacka. Funderar på att köpa en knallrosa, men den kostar 3000 kr, vet inte om det är värt det?

Årelivet

Känner mig redan hemma och börjar känna mig smått förälskad i Åre och livet här. Hitills har det bara lekt och jag hoppas det fortsätter göra det! Jag tror det Linn skrev till mig i smset om min otur på väg hit, att det verkligen inte kunde bli sämre än då stämde grymt bra. Som sagt var gårdagkvällen jättekul ochidag har jag haft en väldigt trevlig dag med Ida. Vi har gått runt i byn, kollat i affärer, spanat på killar, fikat och handlat. Dessutom for vi på wallmans dippan på afterski men en grym show, superroligt! Jag som världens bästa öldrickare fick ner nästan en hel heineken och kände mig duktig. Blev riktigt sugen på att festa ikväll igen och Ida likaså men vi vet fortfarande hur vi ska göra. Ska börja nu med att duscha bort ölen en full norrman råkade spilla över hela mig och Ida, sen ta en powernap. Det känns behövligt! Sen får vi se om det blir fest eller bara en filmkväll.

Dagen efter

Dagen efter gårdagen med stort D, det blev en fest- och utekväll, en väldigt lyckad sådan dessutom! Spontant och bra, det blev vitt ekologiskt vin med trevliga lägenhetskompisar, häng på hotell med massa unga norrmän, buss in till byn med norskarnas russetur, puss på munnen av norrbagge som ville göra "klassikern" (?), trevliga norskor, bygget, dansgolv, ännu mer norskar, bra musik, dans, dans och lite till. Kvällen blev som sagt väldigt trevlig!

Idag har jag sovit ut, ätit fetlunch med min nya homie Ida, smsat "Pederi" och ska nu in till byn. Det ska inhandlas slalompjäxor, stavar och kanske en täckjacka. Är bara att dra kortet, men det kommer svida lite. Funderar fortfarande på vad man ska göra ikväll, gå ut igen eller spara sig och vara hemma. På återseende!

Party

Nu vankas party, så tyvärr kära läsare, får den feta uppdateringen komma senare och bilder likaså. Ha det bra så länge! Puss

Framme

Sitter här nu på mitt rum, är framme och filosoferar. Jag tror inte riktigt att jag har förstått det, jag är i åre! Uppdaterar mer sen.


Bra start

Fortfarande sur och less. Vilken bra start på denna resa! Pappa har inte ringt än och han lär inte vara glad när han gör det.

Klantklantskalle

Jag känner mig som världens klantigaste dummaste just nu. Satte mig på bussen mot östersund och åre för en halvtimme sen hur nöjd som helst över att äntligen vara på väg. Efter en kvart kommer jag på att jag glömt min skidfodral med mina slalom- och längdskidor hemma!!! Blir galen och vet inte vad jag ska göra, försöker ringa pappa men då har jag inga pengar på mobilen så jag kommer inte fram. Skickar flera sms men han ringer inte upp. Dör rök mitt hopp om att han kunde köra ikapp bussen till vännäs. Nu lär det väl bli bussgods eller något annat drygt, suck. Så jävla typiskt. Åhhhhhhhh!

Ostrukturerat som vanligt

Jag sitter uppe alldeles försent, som vanligt. Ska gå upp om 5 timmar och har precis packat färdigt, det var med nöd och näppe kan jag säga. Tänkte denna gång att jag skulle vara duktig och inte ta med mig för mycket, därför bara packa i en resväska. När jag flyttade till Oslo hade jag med min resväska plus en stor ryggsäck, denna gång har dock ryggsäcken blivit ersatt av ett skidfodral. Skidfodralet är nämligen inte bara ett skidfodral utan ett förvaringfodral. I mitt skidfodral förutom skidor kan man hitta en pyjamas, pumps, sneakers och andra förnödenheter som inte rymdes någon annanstans.

Det är två ganska viktiga grejer som jag inte fått med mig och som jag inte kommer rymma, min svarta filt och min svarta "finjacka". Filten är viktig för att jag vet inte om jag kommer ha något täcke där så då kan det vara bra med något värmande första natten tills jag får köpa ett täcke, sen tycker jag min svarta jacka är jättefin och nödvändig att ha när man ska gå ut men jag rymmer den verkligen inte! Dessutom har den fläckar som jag inte vet om de kommer gå bort plus att den är ganska söndertrasad. Det finns ett veromoda i åre, kanske kan jag hitta någon ny jacka där. Men det känns lite hemskt att inte få med sig allt.

Vilket hackigt, konstigt och kanske ointressant inlägg detta blev. Men jag är som vanligt lite tankspridd och stressad i sånna här tider. Nu ska jag sova. Hoppas allt löser sig, önska mig lycka till!

Ändrade avfärdsplaner och avskedsfika

Denna dag har varit stressig men ändå flytit på hyfsat, har införskaffat mig ytterligare några saker och jag börjar snart känan mig komplett med mina grejer. Kände lugnet ikväll när jag bestämde mig för att skjuta upp avfärden till Åre en dag för att hinna göra klart allt. Fick en riktigt trevlig kväll med mina röbäckstjejer (dom som är kvar) och fikade gött. Imorn ska jag fixa klart med mina dator som inte vill visa office-paketet som skulle vara förintastallerat, besöka farmor och farfar, ringa till mitt åreboende samt packa klart. Det ska bli skönt, sen far jag! Det känns faktiskt riktigt kul och spännande, inte alls så läskigt som man kanske kan tro. Visst är jag lite nervös men mestadels positivt laddad. Det här känns bra! 

Måndagsgöra och tisdagsgöra, sista minuten?

For förbi hos just världens sötaste småkusiner och snällaste faster ikväll, blev bjuden på te och god glass. Sen har jag varit duktig och bakat lite spejsade chokladbollar, som jag hoppas blir lyckade imorn! Imorn ska jag göra massa mer grejer:

-Baka muffins
-Packa klart
-Fixa färdigt med dator
-Gå på stan och köpa ännu mer grejer
-Se kickis lägenhet på haga
-Träffa farmor och farfar
-Fika på kvällen med kompisar
-Säga hejdå till familjen

Sen far jag ju! Blev typ nervös nu. Kommer jag hinna allt och hur kommer det kännas?

Packat och klart?

Snart har jag så gott som allt packat och klart, känner mig ute i ganska bra tid. Men som alltid för mig brukar det dyka upp saker i sista stund och jag är inte alls så duktig som det verkade från början. Nu hoppas jag bara att allt ska flyta på. Att min dator ska få internet, att jag ska hitta word och alla andra office-program som skulle va förinstallerade (vilka jag inte förstår var dom är). Hjälp, datakunnig?

Nu ska jag packa vidare! Adios! Vi ses imorgon goda vänner. Ikväll ska jag fara förbi lite släkt för att säga hejdå (igen känns det som).

Bestämt

Onsdag 14 januari kl 08.15 går bussen från Umeå till Åre. Dom som vill är välkomna till mig imornkväll på fika!

That was it




Hahaha

Glad

Idag är en bra dag. Jag är inte speciellt bakis (tack resorb!) och jag är glad. Gårdagkvällen var så jäkla rolig, blir bara mer nöjd ju mer jag tänker på den! Tack vänner, umeå och rex för en bra sista utekväll på ett tag!

Nunnefesten lever vidare

Nunnefesten lever faktiskt vidare i Umeå också, sorgligt men sant. Kvällen på rex i umeå har bjudit på så mycket mer fina guttar än vad oslo nånsin hade en utekväll, ändå slutar kvällen i samma gamla visa. Fast än man satsar och får ännu mer satsat tillbaka skiter det sig och det är typiskt, men förståeligt, särskilt när man har tjej.

Jag har iallafall haft en sjukt trevlig och kul kväll! Träffat massa gamla goa människor och snackat, lite bättre än gårdagen, skönt! Dessutom har vi dansat loss ordentligt och jag måste säga att det inte finns mycket att klaga på när det gäller rex musik. Så var det sist jag var där också. Sjukt mycket najs, sjukt bra musik och sjukt härlig stämning!

Godnatt! Imorn ska jag starta upp min nya dator som jag köpte idag. Det tog ett bra tag innan jag och pappa bestämde oss och när vi väl gjorde det var det ändå typ den första tanken. Så det blev en rätt dryg datainhandlingsdag, men ändå skönt att vara bara med pappa. Vi var t.ex. och åt på frasses tillsammans, mysigt.



Fred)dagen

Idag har varit en rätt bra dag. Jag har inte stressat utan varit kolugn. Sov ut länge, käkade frukost, for på stan och träffade Kicki. Vi gick runt i affärer och jag handlade som aldrig för (var jag på väg att säga). Köpte en kjol, en blommig blus, en t-shirt, en tunika och ett par strumpbyxor, plus lite andra bra småsaker. Det är så skönt att gå runt och bara kunna dra kortet utan att behöva oroa sig. Imorn ska jag köpa en bärbar dator och en kamera. Glömde säga att jag beställde nya glasögon idag också, ett par svarta större bågar och ett par bruna mer klassiska. Det kostade mer än vad jag hade tänkt men var ändå ganska billigt, fick två par glasögon med försäkring och behandling på ett par samt linsvätska för dryga 2000 kr. Tacka vet jag specsavers!

Det var trevligt att träffa Kicki en stund för att sedan övergå till Ylva. Vi hade en lång, pratsam och trevlig fika på schmäck. Man har en del att ta igen när man varit borta ett tag! Och nu ska man bort ifrån varandra ytterligare, när hon drar till spanien och jag åre, sjukt. Ännu sjukare tycker jag är att Tina ska resa längs med sibiriska järnvägen med Bore. Blev aschockad men tycker det är modigt av henne. Från Ylva gick jag sedan till Linn på rut som jag åkte hem med till Ersmark. Vi åt middag, fikade och såg Lets dance. Hade trevligt som jag alltid har med henne! Synd bara att vi inte hann umgås längre på tumanhand.

För efter Lets dance och ett 40 minuters klädbyte åkte vi vidare till Marieberg för att fara på Ylva och Tinas avskedsfest. Det var massa gammalt folk där, kul att se alla men desto tråkigare när folk är osociala och inte låtsas se en. Förstår inte att folk beter sig så, pinsamt. Vet inte om det är alkoholen som inverkar, men jag hade trott att det skulle vara tvärtom. Inte mycket att göra åt iallafall, men får själv vara glad för att man inte är så socialt inkompetent. Kanske lite överdrivet men jag blev aningen irriterad.

Nu ska jag söka datorer på internet och försöka bestämma mig för vilken jag ska köpa. Skulle egentligen behöva hjälp. Så ifall det finns någon villig datakunnig är den välkommen att höra av sig! Kram & Godnatt.


Fit for fight (?)

Gårdagkvällens spinningpass gick så mycket bättre än vad jag hade tänkt mig! För det första var Acke en jätteduktig spinninginstruktör. Dessutom kände jag mig faktiskt rätt stark ändå och hade inte alls fått så dålig kondition som jag trodde. Har nog rätt bra grundkondition ändå, det är kul! Jag är väldigt sugen nu på att börja träna mer regelbundet. Skulle vara najs att ha gymkort nånstans.

Jag har hållt mig rätt frisk och fräsch på senaste tiden nu och det är fantastiskt skönt. Detta måste jag hålla i nu. Jag ska bara bli ännu bättre på att hålla min hälsa. Måste käka mer frukt som jag typ nu glömt bort att det finns och röra på mig mer som jag inte alls förträngt, nä. Förhoppningsvis blir det en del skidåkning framöver! Sen är jag sugen på att börja springa igen också.

Tankspridd

Idag har varit en sjukt stressig och tankefylld dag. Jag har fått ytterligare ett jobberbjudande och ställdes inför ännu ett ultimatum. Jag har gått på stan och panikkollat och köpt grejer. Ska ordna mer imorn. Jag har tackat ja till ett jobb och ska tacka nej till ett annat. Imorn ska jag svara på ett till. Min innan så lugna sköna vardag har nu förvandlats till stress och kaos. Förhoppningsvis ordnar det upp sig rätt snart när jag bestämmer mig om allt med jobb och flyttdatum. Innan dess ska jag hinna göra rätt mycket.

Ikväll väntar den nyblivna spinninginstruktörern "Alexanders" pass på iksu, sedan klippning hos Hanna plus en eventuell färgning. Imorn ska jag hinna träffa Kicki, Ylva och Linn, köpa alla kläder jag såg idag och vill ha plus ringa till ica om jobb där. I helgen ska jag köpa en ny dator, starta upp den och ordna. På lördagkväll ska vi på rex och festa rejält. Sen måste jag hinna packa och så skulle jag vilja hinna gå på iksu spa för att ladda batterierna inför resan. Sedan flyttar jag troligtvis måndag eller tisdag! Allt känns väldigt sjukt, konstigt men samtidigt spännande. Dock måste jag tillägga att inget är helt spikat än men det lutar mest åt detta. Nu väntar mat. På återseende!

Uppdatering

Min måndag i Åre tillsammans med familjen fick klart godkänt. Jag sökte jobb, familjen strosade runt och jag gick runt också. Det var fjälligt, mysigt och ganska litet. Fast ändå stort för att vara en "fjällby". Jag fick hyfsat jobbnapp på några ställen där de behövde personal, bl.a. en mysig restaurang som hette werséns där dom behövde en "servis" och på ica supermarket. Butikschefen från ica ringde upp mig redan samma dag och sa att jag kunde få börja där på upplärning. Restaurangen werséns ringde jag upp idag och pratade med den personalansvariga. Han sa att dom inte alls sökte någon servis och att den andra killen jag pratade med förut måste ha fått det om bakfoten. Kändes lite surt för jag hade fått upp ögonen för den restaurangen.

Dock ringer den personalansvariga upp mig sen igen, bara en halvtimme senare och säger att deras hovmästarinna har brutit armen. Det är alltså akut och dom behöver en ny personal direkt. Han frågar om jag kan komma och provjobba idag! Jag blir tvärnerös och ber att få tänka över saken till imorgon. Detta var inte alls vad jag väntat mig, att bli erbjuden ett eventuellt jobb och så snabbt. Jag vet inte vad jag känner eller vill. Hade tänkt att jag skulle flytta till Åre i mitten eller slutet på januari, inte nu! Detta känns också ganska osäkert eftersom jag inte är garanterad jobbet utan dom vill se mig först. Jag är inte något proffs på servering direkt, visserligen har jag jobbat med servering tidigare och har en del erfarenhet men jag känner mig fortfarande inte speciellt duktig. Det är precis så att jag kan bära tre tallrikar och hälla upp vin någorlunda.

Å andra sidan vet jag ju att jag kommer få jobba på ica supermarket om jag vill, dock har jag ingen aning om hur mycket arbetstimmar jag kan få där. Men folk brukar säga det, att ifall man är på plats och väl har fått in en fot så brukar det rulla på sen. Vilken jobbig beslutsångest jag får nu. Jag hade egentligen inte lust att fara till Åre så tidigt, har velat vara hemma i Umeå ett tag till och njuta av livet här. Samtidigt kan det vara smart att ta dom chanser man får också! Hjälp. 

Vidare över till något annat än jobbdilemman. Igår kom jag hem från Jämtland och på kvällen var jag på flyttfika hos Linda Fransson, fotbollsproffs som hon är och ska flytta till Skellefteå för att spela med Sunnanå. Det var trevligt med gamla bekanta och mycket gott fika! Hon är väldigt bra på baka måste jag säga, vet inte hur många sorters kakor det fanns, men det var iallafall kladdkaka, superstora goda caféliknande kanelbullar, snickerskakor, fudgekakor, rockyroadbrownies och annat gott. Blev lite småsugen på att börja baka själv, det var ganska längesen sist. Gjorde chokladmuffins hos mormor men jag glömde som vanligt bort dom i ugnen så dom blev inte tillräckligt kladdiga fast ganska goda ändå.

På tal om kakor och bullar så ska jag til Carro ikväll och bli bjuden på bullar. Det var över tre veckor sen jag träffade henne sist! Helt sjukt när jag tänker efter. Några andra som det också känns längesen jag träffade var Is, Sara & Erica. Tänk att tiden går så snabbbt och känns som en evighet! Hoppas ni trivs iallafall i era nya lägenheter och inte jobbar ihjäl er. Här hemma i Sverige har jag det rätt lugnt och skönt (än så länge iaf). Ganska konstigt att det som förut var en stor del av ens vardag nu är så långt bort. Saknar er tjejer!




Åre

Imorn ska jag och familjen fara till Åre över dagen. Jag har inga förväntingar alls faktiskt. Ska kolla runt, söka lite jobb och checka läget medan familjen roar sig med andra saker. Får se hur det verkar sen får jag ta ställning till om jag ens vill fara dit!

Jämtland

-25 grader just nu. Det är riktigt kallt men ändå skönt. Hitills har vi åkt skoter, skidor och skrana. Mer av allt vill jag att det ska bli. Men snart vill jag ändå fara hem, längtar hem till alla er där hemma. Här blir man lätt lite rastlös av landets lugn.

Nyårsafton i Wilhelmina

Detta skulle ha varit lagt upp för 2 dagar sen. Nu märkte jag att jag hade glömt att trycka på den viktiga knappen spara och publicera.

Lyckades inte få ihop min årsresumé under nyårsafton och sedan dess har jag inte haft tillgång till dator, dessvärre tror jag inte heller det blir någon idag.Tänkte istället sammanfatta mitt nyår lite kort, fast kort brukar jag sällan kunna skriva. Vi får väl se hur det går idag men nu har jag iallafall en bror som rycker i mig och vill att jag ska bli klar så att vi ska kunna se stig h´s "sellskapsreiser".

Som skrivet förut började dagen i Vilhelmina med god entrecote lunch av Björn och tillsammans med Acke. Sedan drog vi vidare till Björns lägenhet för att slappa lite innan kvällen. Det blev inget långt slappande då jag precis hann fixa till mig och lägga mig i sängen för att sedan dra vidare till den mycket tjusiga relaxavdelningen på hotellet för att bubbla lite. För att det skulle bli extra bubbligt fick vi såklart dricka bubbel till.

Nog om det bubblet, för det kommer mera. Därefter väntade baren som skulle göras i ordning inför kvällen. Men eftersom inte jag kunde göra så mycket mer än att ställa in några flaskor i kylen fick jag dricka ur en istället, en mycket god "ouz" (stavningen? som finns på sommardroskan!). Sen väntade god trerätters middag med husets vitvin och avslutande kaffevin till efterrätten.

Sen blev det ännu mera barhäng och ännu mera drickande, då jag fortfarande inte kunde hjälpa till så mycket i baren då Acke och Björn stod där. Istället fick jag stå och se på, som tidigare med en drink i handen. Där blev jag stående ungefär hela kvällen, förutom då jag drog några danser tillsammans med Acke och under tolvslaget då vi var ute och champagneskålade.

Kan låta lite tragiskt att jag bara stod och hängde vid en bar nästan hela kvällen men det var grymt trevligt, tror jag aldrig haft det så trevligt något tidigare nyår! Och tro inte heller att det var allt dricka som gjorde det. Det var ett nytt ställe, nya trevliga människor och en trevlig miljö som gjorde det. Blev inte heller sämre av att jag fick tillbringa natten på hotellet, det var ett tag sen sist.

Hoppas ni alla andra hade trevliga nyår, i Hemavan som jag hört var bra som alltid och Oslo mjna töser! Pösshej så länge


RSS 2.0