H som i helg

H som i helg var det. Helgen har gått snabbt men varit bra. Den här söndagen har gått rätt långsamt. Ett typexempel var när jag och isan låg och pratade så kollade jag på klockan och konstaterade att den bara var sex. Då kändes det som vi redan hade hunnit göra massa saker. Slöbakishängt på förmiddagen, gått och fikat på eftermiddagen, legat och snackat. Sen har vi allihopa ätit middag tillsammans, fikat och sett på twilight. Vips så var söndagen och helgen över.

Förresten så gick gårdagkvällen rätt snabbt också, var först hemma och förfestade lite med mig själv, Amanda och Elin. Drog sedan iväg till Emma och Ingrid för föris där. Sen tog vi sista trikken ner till aker brygge och latter. Efter kanske 20 minuters köväntan fick vi punga ut 150 spänn för att komma in, sen ytterligare 20 för garderoben. Ganska dyrt, men det visade sig vara mest norska brats där så det kanske inte var så konstigt.

Oj, nu känner mig så trött och att det börjar skena iväg till tråkiga dagboksinlägg, det vill jag inte så avslutar här istället! Godnatt.


De fyra tanterna på café caffe i eftermiddags


Emma & Ingrid på latter igårkväll, nästa lördag satsar vi på nytt!

Första advent

Idag är det sköna söndag och första advent dessutom. Vi har spenderat förmiddagen med att fika tillsammans, läsa juldikter, tända första ljuset och lyssnat på julmusik. Mycket mysigt. Om ett tag ska vi promenera ner till Saras café och ta en eftermiddagsfika med kollektivet på trondheimsveien. Ska bli trevligt! Ikväll ska vi se film och bara mysa. Det blir twilight som jag inte har sett än så det är på tiden. Sen ska jag försöka baka en saffranskaka som jag tänkt ut i huvudet men inte har recept på.


Såhär har det snöat och sett ut idag, mysigt!

Vad gör vi? Nu kör vi!

Tre tequila, en öl och lite mousserande rosé senare drar jag till Emma & Ingrid. Vad gör vi? Nu kör vi?


Godmorgon världen


Godmorgon gäsp! Tänk om jag kunde få vakna upp med dig idag. Gå runt i morgonrock halva förmiddagen, äta gofrukost och bara mysa. Men jag har haft en rätt bra morgon ändå med espressokaffe, goda mackor och svensk teve. Nu ska jag gå och göra min första dag på nya lördagsjobbet riktige leker. Wish me luck!

Fredag med Freia



På eftermiddagen sætter søtsuget sig in och vad liker å spise då om inte Freia firkløver! Inte lika gott som svensk marabou, men det funkar sånna hær halvsega eftermiddagar. Hemma i Sverige æter jag næstan bara mørk choklad men hær i Norge har de inte alls samma utbud. Bara tråkiga dyra sorter, chokladexperten som jag ær. Jag kanske ska børja tænka lite på vikten också, men jag vet inte vad man ska gøra før att få bukt med søtsuget. Sist jag bodde hær gick jag upp två kilo. Inte før att det ær så mycket, men det syns! Gick sedan ner dom min førsta åresæsong før att gå upp dom igen i vintras.  De var inte så många men tillræckligt før att gøra mig till en flæsk-korv i bikini. Nog om det, Freia ær førresten ett fint namn!

Alene på jobb

Satt ensam på jobbet imorse och har ingen aning vart de andra vær. Tur att jag tycker om att vara sjælv och ær sjælvgående. Ska førsøka jobba så snabbt som møjligt idag så jag får gå hem tidigare, det får man på fredagar! Tycker den hær veckan har gått vældigt snabbt, førstår inte att det ær fredag redan. Jætteskønt, fast samtidigt kommer nog helgen gå rætt snabbt också, før imorn ska jag jobba min førsta dag som lørdagshjælp på riktige leker. Det ska bli kul, lite spænnande såklart också! Hoppas det går bra.

Har hunnit pyssla på med lite saker i veckan som att hænga med Emma och Ingrid, bestæmma att vi ska gå ut på lørdag och røja lite. Ska bli skojj att gøra Oslo før en gångs skull (ordentligt)! Sen fick jag lite tid med Is och Sara i onsdags med middag på tullins, sen kaffe, kaka och bonde søker fru. Perfekt onsdag. Igår var jag døtrøtt, stædade vårt sovrum och sen gick jag och la mig rekordtidigt (nio!). 

Nær jag låg i min skøna dvala och skulle røra mig lite hoppade sængbenen ur led och sængen brakade ihop. Jag lyckades få benen på plats igen men jag tror det var något så nær att jag gjorde det i sømnen. Før det gick inte så bra imorse nær jag jag skulle stræcka mig før att nå mobilen før att snooza. Brak sa det igen, Anna vaknade rædd och frågade vad som hænde. Skønt uppvaknande før båda oss två och så blev det med snoozandet før min del.



I stædartagen hemma i Røbæck førra høsten. Igår fick jag dammsuga utan dammsugarmunstycke och utan slang, bara med sjælva dammsugaren rullandes upp och ner.  Gick fint det också. Tills sængbenen gick av. Nu ska jag ringa vidare och hoppas att dagen flyter på i hyfsat tempo. Snart blire idealmakaroner, køttbullar och brunsås! En gammal skollunch-favorit. Hade gott da!

Idag ær en bra dag

Idag ær en bra dag! Och det ær så skønt. Mitt jobb kan fucka sig sjælv. Jag ær inte medbjuden på julefrukost så medans de ær och gøttar sig på nån jævla Victors (hoppas det inte motsvarar fancy restaurang victor i umeå!) så sitter jag på my office och spelar lite skøn musik, læser svenska nyhetsidor, bloggar, skriver kærleksbrev till min underbara kille, dricker massa kaffe och æter en torr kycklingbaguette från delidiluca.

Tænkte att jag skulle få lite lyxfrukost hær alene medan de ær på sin men det var nog en av de torraste baguetterna jag ætit. Hoppas pasta carbonaran som jag också køpte dærifrån ær bættre. Kanske ska ta och ge kvittot till jobbet før baugetten och latten be de betala? Suckers! Jag ær på sånt hær jævla anamma humør och tycker alla norrmæn kan slicka røv! Nu jæklar ska jag ringa och køra øver bokhandlarna.



Ville hitta nån bild på mig med lite go i och då døk denna upp som jag hittade i ett gammalt blogginlægg från frokenlinds bloggs glansdagar. Kul var det, se lænk! Hoppas folk førstår ironin bara. Jag hade några puckade læsare ifjol høst som trodde jag var seriøs med vissa inlægg och bilder. Det ær kul att ni læsare børjat hitta tillbaka hit, har redan børjat få en stabel med besøkare!



Hade inte braaaaa

Jag ær fortfarande inte glad.


Jag ær less på att prata med nørrmænn. Jag ær less på att anvænda norska ord. Jag ær less på att høra norska ord. Hade hade hade hade hade hade hade hade hade hade hade hade hade hade hade!


Jag ær less på mina æckliga matlådor. Jag ær less på norsk matt. Jag ær less på norge. Ni ær så dumma och lata så jag ibland inte vet var jag ska ta vægen. Jag førstår inte hur ni kan vara så rika.


Och till alla socialt efterblivna personer, svara inte i telefonen eller prata med mig om du inte vet hur man før ett samtal! Så, det var nog allt. Hoppas jag har fått avreagera mig klart nu. HADE INTE!


En dålig dag?



Vissa dagar vaknar man upp och har direkt den dær dåliga kænslan i kroppen. Det hær kommer bli en dålig dag. Jag går upp i min ensamhet, lægenheten ær alldeles mørk och kall. Sminkar mig och drar på mig lite klæder. Æter frukost før mig sjælv framfør nyhetsmorgon, drar ivæg dyster till jobbet, kollar ner i marken nær jag går på gatan, orkar inte møta folks blickar, sitter och blundar hela vægen på tunnelbanan och hoppas jag aldrig ska komma fram till jobbet.

Væl framme på kontoret och jag inser att jag ær først på plats lættar jag lite. Sætter på lite kaffe, startar datorn, kollar mailen, loggar in på facebook, ser om det skett nåt spænnande och hoppas på fått något fint meddelande men icke. Stackars mig. Ibland har jag sånna hær dagar dær allt bara kænns hoppløst och jag ær den ensammaste mest dystra mænniskan i værlden. Men sen kommer jag på mig sjælv, slår till mig i ansiktet och sæger åt mig att lægga av. Då gør jag det, næstan iallafall. Det ær ju jag som bestæmmer om det ska bli en bra eller dålig dag.


Världens underbaraste plats

I helgen var jag på den underbaraste platsen på jorden, Åre. Jag vet inte om jag har berättat det men jag kände det redan första gången jag var i Åre. Det var i januari 2009 på trettondagsafton. Jag hade åkt dit bara över dagen med familjen från mormor  för att söka jobb inför säsongen. Så fort jag satte min fot i byn, kände atmosfären i luften och hur alla människor var blev jag såld. Jag förstår inte hur jag kunde falla så lätt för Åre. För jag hade aldrig varit där förut (i vuxen ålder iallafall), jag for dit ensam, kände inte en kotte, fick ett jobb jag inte kunde men ändå så kändes allt så rätt och självklart på något vis. Jag kände att det här var platsen jag ville bo på, kanske inte direkt men i framtiden åtminstone. Jag spenderade tre månader i byn den vintern sen ställde jag mig i bostadskö.

Senare samma år åkte jag tillbaka till Åre under hösten för att söka jobb, denna gång i sällskap av Erica som också ville följa med. Fick jobbnapp och återvände sedan i december för att spendera vintern med mina bästa vänner Erica och Hanna. Det blev en fantastisk vintersäsong ute i längan som bjuder på många minnen, nya bekantskaper och erfarenheter, så pass fantastisk att jag och Erica bestämde oss i april för att stanna hela sommaren. Något vi i maj och junimånad fick ångerkänslor för, då byn var raka motsatsen till vad den varit vintertid. Helt död och knappt en kotte vi kände. Så fort en människa eller bil for förbi fönstret kollade vi nyfiket ut vem det var. Vi kände oss som tragiska bondjäntor.

Som tur var det bara en övergångsperiod för sen small det till! Vi fick flera nya vänner och ett stort gäng vi började umgås i. Det blev fest minst två gånger i veckan, om inte mer, precis som under vintersäsongen. Dock snöfritt och utan säsongsfolk men istället med riktigt årefolk. Eller åtminstone folk som bor i byn. Och det var mycket värt. Underbara människor lärde vi känna i alla åldrar och typer, som alla hade något gemensamt, de var i Åre för att det älskade att leva livet. Vi stannade juli ut som vi hade planerat och jag en vecka längre, en förälskelse rikare. Något som jag aldrig kommer ångra och jag tror jag har restaurangen black sheep att tacka för.

Det blev en sista vecka i augusti utan Erica, med en annan viss person som jag aldrig tidigare kunnat föreställa mig vara tillsammans med. Någon som jag förutom jobbade med, umgicks dygnet runt med och hade det helt fantastiskt fint och romantiskt med, magiskt är nog det rätta ordet. Trodde aldrig jag skulle falla så för någon och bli ännu svagare för Åre än vad jag redan var, men nu var det helt kört. Något jag ännu inte riktigt förstått då. Kort och gott, en månad senare var jag tillbaka i Åre efter fått manlig uppvaktning hemma i Umeå och en velpanna i Vilhelmina men sedan insett på ett plan från Portugal att jag gått och blivit kär.

Tiden efter denna i Oslo har följts av ett nytt förhållande, på distans, som faktiskt fungerat bra. Klart det varit jobbigt och riktigt frustrerande vissa stunder. Men man får leva på att man snart ses och får umgås mycket mer, på inget mindre ställe än Åre! Att dessutom få leva ihop känns som en stor bonus och något som ska bli spännande. När jag var där i helgen kände jag verkligen att det var så rätt, Åre, underbara by, fantastiska fina människor och perfekta Peter. Jag älskar er! Snart är jag på plats, där jag ska vara.


Posar efter lite åkning i helgen i min framtida lya, känns konstigt!

Bloggtorka

Jag har liksom tappat bloggandan, glömt bort hur man skriver ett skönt inlägg, tappat blog-flowet! Funderar på lägga ner den här bloggen eftersom jag har blivit så dålig på att skriva och jag inte längre vet hur jag ska skriva plus att jag längre nästan inte har några läsare. Nog för att största anlednigen till att jag ska blogga är för att jag själv tycker det är kul och känner för det. Jag gillar och kan för den delen inte skriva bara för att. Men jag har så mycket fint och roligt i mitt liv som jag egentligen vill dela med mig av, mer än på bara facebook och bilder, utan mer i text. Dock har jag halkat efter så mycket och vet inte var jag ska börja, eller om jag bara ska hoppa över allt och börja i nuet. Eller bara skita i det.



Asså typ, öh..hur ska jag göra?

Tänk om man kunde ha fredag hela veckan

Denna vecka har nog varit den snabbaste hitills i oslo. Vet inte om det beror på att kärestan var här tills i måndagsmorse och jag var sjuk på tisdagen som bidrog. Det har iallafall varit en ganska jobbig vecka med mycket grubblande över livet och förkylning. Men nu känns det bra.

Har nu en lugn skön hemmakväll framför mig med mig själv. Det är så himla härligt med sånna kvällar ibland. Kände att jag verkligen behövde det ikväll. Ska se bonde söker fru nu och sen sova tidigt tänkte jag. Fast först måste jag såklart ta det dagliga kvällspratet med min loverboy! Nattiii

En bild säger mer än tusen ord.


Vet inte vad jag ska skriva, vi har haft en fin mysig helg. Sett på operan, vigelandsparken, haft halloweenfest, varit ute och ätit! Resten får bilden säga.

RSS 2.0