Fred & Kärlek

Jag är hemma från fred och kärlek, tillbaka i vardagen. Vardagen som är både skön och oskön, oskönt med jobb men skönt att va hemma hos alla nära och kära. Uppdaterar mer sen, jordgubbsjobbet kallar!

P.S Håkan Hellström är och var underbar

Kom & gick

Jag har inte bloggat på länge, har varken haft tiden eller orken. Det känns som mitt liv mest ägnats jobb den senaste tiden, vilket jag tycker är tråkigt och för att mina jobb suger. Nu drar jag iaf på peace & love imorgon vilket ska bli spännande och skönt. Har inte hunnit skapa mig så stora eller speciella förväntningar vilket också känts bra. Det enda jag funderat på är hur jag ska klara mig utan mina underbara vänner. Jag vet iallafall att jag kommer sakna er.

Roligt ändå att jag hunnit träffa och umgås lite med er på senaste tiden, picknick och midsommar har varit kalajsbra. Nu väntar sängen och min  älskling. Vi ska fara kl.6 imornbitti! Godnatt och ha det så bra fint folk!


Midsommarbloggar

Hahaha, jag midsommarbloggar, sitter själv hemma hos Björn på självaste midsommarafton, vid datorn och lyssnar på Jason Mraz samt väntar på att han ska komma hem, trevligt. Kvällen har iallafall hitills varit trevlig. Vi tjejer var som vanligt duktiga på att styra upp med riktig midsommarmat, ordentligt tilltaget också, dryck, dock saknades sång och dans. Men det har varit kul ändå eftersom jag alltid trivs med er.

Ni är bäst Erica Jansson, Caroline Långström, Johanna Isberg, Hanna Rydfjäll och Linda Pontes. Ida, Maja & Danielsson var saknade också! Sen så saknar jag också Linn & Kicki som jag inte träffat på länge. Måste styras snart, nu ska jag äta macka och vänta på min älskling. Pyssssssssss








Slit

Klockan 07.30 ligger termometern redan på30 grader i solen,..vilken dag det kommer bli,.och jag ska jobba! :(

Onsdag

8.00-15.30 Jordgubbsjobb
15.30-17.30 Barnvaktsjobb
18.00-20.00 Fotbollsem

Full rulle hela dagen med andra ord, vi får se hur det går, jag hoppas det flyter på bra och går fint! Snart får jag lön också :)

Midsommar och bra

Glömde att poängtera fler bra saker med idag (jag ska öva mig på att fokusera på det positiva). Jag fick reda på imorse att jag inte behöver jobba något på midsommarafton vilket gjorde mig jätteglad och lycklig. Äntligen kan jag se med ljus på den efterlängtade dagen! Jag älskar midsommar, typ den bästa svenska traditionen. Sen tidigare idag var jag jätteduktig som jobbade imorse också, det kändes tungt när jag for dit, men väldigt bra nu, att jag utnyttjade förmiddagen till något vettigt och inte bara slafsade bort den. Perf!

Gabis

Måste bara säga att denna blogg har börjat underhålla mig, vissa inlägg är sjukt roliga, lite fjantiga och allvarliga, texten från: feerre.blogg.se


"JAG BLIR FÖRBANNAD FÖR ATT:

- PRISERNA FÖR ATT FARA MED BÅTEN ÖVER TILL FINLAND ÄR KATASTROFALT HÖGA.

Hur har dom tänkt att man ska betala 2500:- för att fara över med:
 bil och 4 personer till Finland?
då snackar vi en enkelresa, alltså fram och tillbaka för 5000:-?
båten uppfyller inte ens hälften av alla krav som ställs på en fungerande båt.
den är varken gästvänlig eller rolig att vara på, mer en fraktfärja.
när man åker med den känns det som om man är en fånge, alltså är det inte något lyx.
det finns ingenting att göra på båten och man blir bara arg för att dom ska ta så mycket betalt.
hur har dom tänkt det? varför måste dom höja priset från 1700:- till 2500:- då det är samma båt?
det är inga förmåner, inga förändringar, bara högre pris.
jag blir så förbannad så jag skulle kunna ta ett slagträ och slå hål i fören på båten.
hur fan har dom tänkt sig detta? jag blir så förbannad så jag kokar.
det är fan läge att starta ett brobygge snart, vart fan är allt klokt folk?

detta kommer inte lämnas oberört, onej.

JAG BLIR SÅ JÄVLA SJUKT FÖRBANNAD..

1..2..3..4..5..6..7..8..9..10..
andas.."


Hon är duktig på att uttrycka sig den där Gabis, och rolig också. Finns inte många man kan ha så roligt tillsammans med!

Klicka f�r att st�nga bilden
Snodde förutom texten även denna bild från ferre, när vi var vid böles i
lördags. På bilden försöker jag se lycklig ut och mes-smilar, men jag vet
inte hur tydligt det framgår i bilden! Det var iaf en mycket trevlig kväll iaf!

Picknick is the shit

Där var jag cool. Idag har hitills varit en mycket bra dag med picknick och världens bästa tjejkompisar. Dom har jag saknat. Vi fikade gott, pratade, fnissade, flashade boobies och chillade. Mycket skön dag. Mer sånt, ja tack! Ett trevligt sätt att umgås då man både äter och är ute samtidigt. Ifall det är dåligt väder fungerar det nog också bra att lägga ut en picknickfilt över vardagsrumsgolvet!

Pusshej leverpastej, nu tror jag att jag ska cykla upp till min käre vän Acke som det var alldeles för längesen jag träffade. Han håller dessutom på att renovera sin lägenhet, spännande.


Frukostbloggar

Frukostbloggar och lyssnar på Håkans nyaste album, haha, han är typ det enda jag lyssnar på när jag får chansen. Jag är sämst att lyssna på musik annars nufäörtiden sen datorn hemma laggat ner sig totalt och min musikmobil dog. Nu måste jag fixa en ny fräsch obil innan peace and love så att man kan lyssna på lite musik ner och lyssna in sig lite på alla artister. Det har jag verkligen inte gjort.

De här vill jag se på peace (som jag vet hitills):
-Håkan
underbaraste bästa Hellström som alltid är bra och fantastisk live
-Lykke Li skön och annorlunda musik som jag hört också ska vara väldigt speciell live, hade velat se henne på open!
-Manu Chao går inte att missa!
-Jason Mraz
självklart
-Sahara Hotnights
lite mer inlyssnad, lite fullare denna gång och utan en wasted ylva
-Veronica Maggio
bara för att jag gillar
-Those dancing days
ungdomslyckobringande

Sen finns det fler också men de är jag inte helt säkra på

Nu ska jag äta upp min sista macka, bosta tänderna och rulla iväg till Online. Vi får se hur det går med min avstängning där! Ha en bra dag! Det ska jag ha


Glad dag


Det här en fin bild från en mycket glad dag. Jag blev alldeles sådär lycklig!

Inget emo-inlägg idag inte

Solen skiner ute, jag har sovit skönt i min nybäddade fina säng. Jag äter vattenmelon, körsbär och physalis! Det är sommar och livet känns härligt. De senaste dagarna har varit trevliga, trots jobbiga jobb och dylikt, har jag ändå lyckats umgåtts med mina kära vänner och haft det sådär underbart skönt som jag har det med er. Ni vet vilka ni är men jag kan ändå nämna några av er jag umgåtts med på senaste tiden, Ida, Ferm, Erica, Is...saknar bara Carro & Hanna! Linn också för den delen!

På fredag är det midsommarafton och jag ska kanske jobba men jag funderar på att strunta i det eftersom de inte ens sagt att jag ska göra det. Då kan de ju inte kräva min arbetsinsats på självaste midsommarafton? Eller,..jag är så dålig på det här med jobb och hur det fungerar. Vad man har rätt till och inte till rätt. Det är nog mycket upp till en själv också. Jag måste prata med dom och ifall de säger att jag ska jobba ska jag ha dubbel lön..

Jag vill ha en midsommar som i fjol! Vi var vid havet, gjorde midsommarkransar med blommor i håret, åt god klassisk svensk midsommarmat, drack och dansade. I år får vi se vad som blir, men jag hoppas det kan bli en bra midsommarafton ändå som känns hyfsat klassisk. För jag vill dansa, äta svenskt och dricka. Så ska det vara. Nu ska jag ut och sparka lite boll med Björn & Mattias och sedan fara in och träffa (förhoppningsvis) självaste Carro, snacka lite om midis, morgondagens picknick etc. Sen ska jag såklart jobba. Och imorgon förmiddag med. Sen är jag ledig ett litet tag!

Pusshej sommartjej

Emo-inlägg?

Hej alla kära bloggläsare. Till er som är oroliga och tror att jag jobbar ihjäl mig, detn är lugnt, jag överlever. Det är inte så hemskt som jag kanske får det att låta. Jag tror att det är mycket jag som gör det större än vad det är eftersom jag helt enkelt är ovan att jobba och slita. "Tyvärr" (?) är jag en halvt bortskämd unge som aldrig har arbetat speciellt mycket så jag är inte så härdad. Men jag tycker fortfarande att jag jobbar lite, lite för mycket.

Förlåt för mina emo-inlägg, jag ska försöka vara lite mer positiv och tänka på det roliga i livet. Nu ska jag skärpa mig. Puss på alla underbaringar!

Fortfarande less

Jag är fortfarande trött, less och grinig. Jag tycker jag har för lite tid till att hinna göra det jag vill och tycker om samt för mycket tid till jobbiga saker som att jobba. Turligt nog får man pengar för att jobba, annars hade jag aldrig någonsin orkat göra det tror jag. Jag vill bara gå och lägga mig i min säng med mitt nya fina bäddset. Vad jag är negativ nu. Tror jag saknar lite kärlek. Hoppas jag kan få lite sånt ikväll.

Pusshej, nu ska jag fara hemifrån därifrån jag nyss kom.

Jag

Jag är trött. Less efter jobbet som verkligen är jobbigt. Jag har precis druckit upp ett halvt glas vin, jag tänkte testa på att vara lite vuxen men ångrade mig efter halva vägen. Jag ska gå och sova snart. Jag ska vänta på min älskling. Jag hade gärna velat träffa mina favortitjejer idag, jag hade gärna solat idag, jag hade gärnat umgåtts lite med min kära familj idag. Det är mycket jag så gärna vill göra.Jag längtar till den dagen jag får mer tid. Den kommer nog aldrig känns det som just nu.

Imorgon ska jag döma fotboll i ungdomscupen och sedan om jag har tur, äta middag med min rara familj och däreter gå ut på club fade. Grattis Ida 19 år förresten! Jag hoppas och tror på den här sommaren, "den sista sommaren",på riktigt alltså. Sedan börjar allvaret. Därför ska jag göra massa livfulla och busiga saker i sommar. Jag ser med ljus på denna sommar!

Puss, Godnatt

(Oj vilket flummigt inlägg)

Bestående lycka

Lyckan sedan studenten består men jag fäller fortfarande en tår. Jag bli så himla emotionell ibland att jag nästan blir rädd för mig själv. Varför började jag nästan storgrina vid utspringet då jag såg min släkt? Varför blir jag fortfarande alldeles tårögd när jag ser bilder eller tänker på fina stunder? Fast egentligen är det ganska fint att gråta och vara så känslosam. Men ibland är det lite jobbigt bara. Som när massa folk står och ser på en. Fast det struntar jag i nu.

Idag har jag sovit ut, liksom igår, gott och länge. Sedan har jag ätit frukost, tagit det bara lugnt och donat på i lägenheten. Kollat lite på alla mina blommor och presenter från studenten. Folk är så snälla och generösa, ger nästan lite för mycket kan man tycka. Men det är iallafall skönt för nu har jag mina körkortspengar klara så jag slipper tänka något mer på att jag ska spara eller tjäna ihop till det. Annars fick jag lite fina smycken, bäddset från hemtex som jag hade önskat mig, fjällrävenrygga m.m. Jag är väldigt glad och nöjd.

Det är lite synd bara att all släkt kom och for så snabbt, att de inte blev långvarigare än två dagar. Jag tycker om min släkt så mycket. Förhoppningsvis så får man ses något mer i sommar, troligtvis kring mormors 80årskalas för hela hennes by i augusti (!). Det är också lite synd att man inser absolut sista dagen med klassen vad fina alla är och vad roligt man haft tillsammans. Jag hoppas att vi kan ses något mer i sommar och hitta på något ihop.

En sak som också är lite synd nu är att jag ska fara iväg och jobba, med mitt lågavlönade jordgubbsjobb, jordgubbarna kostar 20kr/l idag och det är världens folkrusch. Jag är sugen på att fara in till stan och bara hänga där med mina väner och ha lite eftersnack från studenten och framtidssnack! Men har jag tur så kan jag få träffa mina tjejer ikväll en stund efter jobbet innan några av dem ska på droskan. Jag förstår inte riktigt hur man orkar en sådan kväll ikväll. Nu vill jag bara chilla ett tag och njuta av livet.

Bilder från den bästa dagen

Förevigat


Champagnefrukost

Klicka f�r att st�nga bilden


Skriva i mössorna


Mer möss-skrivande



Hela klassen FV3B


Fina tjejer




Bästa Kicki och jag


Jag och min bästa Linn


Jag och min love


Vagnen


Sång & skrik


Fest dagen lång


Sötaste Erik & Malin


Lite släkt


Kusiner


Moster och gammelmoster

+ massa mer underbar släkt!


Förfest med klassen. Blev glad då jag såg denna, snodd från rydelius blogg!


Lite fulla och glada


Bästaste roligaste Corona

Jag vill ha mer av allt från studentdagen!!

För jag har tagit studenten

Och det var en av dom bästa dagarna i mitt liv!!

Jordgubbe



Jag och jordgubben

Vi har hållt ihop i några år nu, och vi får se hur många år till jag orkar med den gubben. Jag kanske lessnar nu i sommar, eftersom det finns en tendens att det blir för mycket. Med tiden så får vi se vad som sker.

Mes-smile :)

Mes-smile med Erica ("lägg märke till mina perfekta tänder")


Miss-fatty


Mormor

Jag är hemma nu och min mormor är här. Hon är allt bra och rolig hon, på sitt egna lilla vis. Mormor är lite smådum, pratar jämska och är allmänt glad på livet. Sånt gillar jag!

Min mormor heter Alva, bor i en liten jämtländsk by, fyller 80 år i augusti och är pigg som en lärka, nästan iallafall. Alva tycker om att lösa korsord, baka tunnbröd, sparka (på vintern) och cykla (på sommaren). Hon umgås gärna med människor, helst hennes vänninor i byn samt familj med fyra döttrar och nio barnbarn, som hon ofta hälsar på. Nu är hon i Umeå hos oss och senast var hon i Uppsala vid nyår hos resten av släkten. Mormor har gjort och sagt många roliga saker i sina dagar med mig, men de är svåra att förklara här, just för att hon säger allt på jämska och för att hon gör allt på sitt lilla egna vis. Hon är rolig min mormor.

Ikväll ska vi se på fotbollsmatchen och sen så får vi se vad som händer. Kan hända att jag far iväg och träffar någon vän i byn eller att jag blir hemmavid. Visst lät det bondlurkigt att "säga någon vän i byn". Men det är väl lika bra eftersom Röbäck ändå är en by, och en bondhåla enligt Björn. Jag kanske behöver få lite sy-assistans av Caroline till min studentklänning och lite skratt-hjälp av Isa. Visst får jag det? Vi tar studenten på onsdag, hur galet är inte det!?

Nöjd

Sommardroskan var riktigt roligt igår. Många trevliga välkända människor, mingel, dans, dans och dans (+svett) . Det blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig! Så jag är glad och nöjd. Senaste tiden har min blogg och mina inlägg varit alldeles för dystra så jag måste rycka upp mig nu. Jag kanske har verkat deppad men jag kan säga att det inte är så farligt som det verkat. Jag har förutom då jag skrivit varit väldigt glad och lycklig. Mycket för att jag varit med min underbara pojkvän så mycket den senaste tiden, tack vare mitt jobb i närheten.

På tal om jobbet så jobbade jag idag igen (femte gången denna vecka) och det gick faktiskt otippat bra. Trodde att denna gång skulle bli bland den drygaste eftersom jag var ute igår, gick och la mig halv fyra och gick upp sju. Men peppar peppar, jag har känt mig otroligt glad, pigg och peppad. Det är extra roligt på jobbet när man får positiv respons från andra människor som säger att man är trevlig som idag när en man kom tillbaka efter han handlat jordgubbar av mig och sa att han tyckte jag var så trevlig och serviceinriktad att han kanske ville anställa mig på sitt företag. Han gav mig sitt visitkort och tog mitt nummer. Härligt när man får visad uppskattning och sådär lite extra!

Nu ska jag cykla ner på stan och kolla i lite affärer, alldeles för länge sen! Dock bra för ekonomin, det är farligt att gå på stan. Tjos!

Bilder nedan från lite förferre innan droskan. Jag är en bildsnattare, förlåt Linda & Carro, hoppas det är okej.

 
 

Sommardroskan

Har ju premiär imorgon och det lär ju vara fett kt folk, får se om jag orkar pallra mig dit. Vilka ska?


Jag & Linda, min portugisia, innan mitt första sommardroskan ifjol. Mysigt




Sommarjobbet

Går sisådär. Det är egentligen ett ganska roligt jobb men med de arbetsvillkor mina arbetsgivare sattit upp blir det inte roligt. Jävla skit 60 kr i timmen plus provision och dessutom ingen, ingen rast eller matpaus! Jag hinner knappt springa iväg och hämta mer jordgubbar på lagret så blir det kaos. Var så nära att ringa och grina till chefen idag men jag gjorde det inte. När han väl sedan kom på kvällen och var så där "underbart" trevlig kunde jag verkligen inte säga något negativt. Nu måste jag ta tag i det här. Man ska inte behöva lida av ett jobb. Särskilt ett jobb som skulle kunna vara så mycket bättre!

Läggdags nu utan pojkvän som for iväg och upp imorgonbitti kl.8 för att jobba igen. Godnatt!

Glömde att poängtera att imorgon är en röd dag då man ska vara ledig, och ifall man jobbar ska man ha dubbel lön. Men vad tror ni jag har? Jobb men såklart inte dubbellön, samma skitlön som vanligt. Dessutom ska jag jobba på både midsommarafton kl .15-22 och midsommardagen 08-15! Hur kul känns det? Nationaldagen må väl så vara men midsommar..., det vill jag inte vara utan! Vill ha som ifjol sommar, bästa mysigaste midsommar..


Ljuva morgonstund

Idag är det en sådan morgon som man verkligen vill ta vara på. Jag är med Björn, solen skiner, gräset är grönt här precis utanför och vi har jordgubbar i kylen, finnerödja såklart. Tyvärr så ska jag jobba med finnerödja i efteriddag också så jag kan inte riktigt ta till vara på denna ljuva morgonstund utan måste tänka på att jag ska hinna hem och städa sen fara tillbaka och jobba idag igen.

Det är nämligen så att min kära mormor kommer till oss idag och hon ska bo hos för en vecka framåt. Hon ska bo i mitt rum så därför är det viktigt att just det är välstädat. I för sig så brukar aldrig mormor själv ha speciellt välstädat hemma när vi kommer till henne. Man kan hitta någon damråtta här och där. Alltid lika trevligt med dammråttor, det kliar så skönt i halsen och man får så kittllande nysningar av dem.

Förresten så glömd jag att säga att det gick jättebra på min fotbollslektion igår, ni kan ju gissa vilket betyg jag fick. Det enda jag är riktigt nöjd med denna termin!

Stunder

Det finns stunder i livet som jag verkligen gillar och stunder som jag verkligen ogillar. En stund jag gillade idag var när jag umgicks med mina bästaste bästa kompisar i en park. Men idag har det mest funnits stunder som jag ogillar. Ska inte nämna allt men något, som att jag har glömt bort ett Online-pass och att jag får en trevlig utskällning av min coach. Förövrigt så ser jag inte framemot kvällens stund då jag ska planera en idrottslektion i fotboll för en åttondeklass imorgon. Jag har typ glömt bort fotboll. Jag glömde att säga att det är betygsavgörande för ett MVG.

En vecka sedan

Idag är det en vecka sedan balen. Det känns lite sorgligt,allt gick så fort och tog slut så fort. Jag vill ha en till bal. Få sminka mig, sätta upp håret och framförallt, ta på mig klänningen igen. Min älskade rosa klänning. Känns tråkigt om den bara skulle hänga i klädkammaren för all evighet.

Kan typ ingen gifta sig eller ha någon finare fest man kan få gå på och ta på sig den?



Jordgubbsjobb

Idag ska jag jobba mitt första pass som jordgubbsförsäljare utanför Coop och det känns inte så taggat som jag skulle vilja. Hoppas det blir bättre än vad jag förväntar.

Helgen 30/5-1/6

Helgen har varit ovanligt trevlig och händelserik. Brännbollsyra, träffa och lära känna nya människor, fest, en glest befolkad fysikgränd, en ovanligt full pojkvän och massa trevligt umgänge med honom. Jag var inte ironisk med att jag haft ett trevligt umgänge med honom, för det har jag. Vi har umgåtts ovanligt mycket och haft det fantastiskt skönt. Bara vara, hänga utomhus i solen, träffa människor, se på människor (brännbollsspelare), äta gott och må gott.

Som ni vet så spelade vi i brännbollsyran i fredags och det gick faktiskt hyfsat bra, vi vann tre av fyra matcher. Var inte helt långt ifrån att gå vidare och jag gjorde tre frivarv i den sista matchen. Inte för att jag är så skicklig egentligen utan mest för att jag hade tur och att vi mötte några barbapappa-fyllon. Det var riktigt roligt! Särskilt "bäbismunken" som gav oss flera goda skratt och foton samt det andra ljusblåa fyllot som helt tappade bort sig. Jag ska visa några bilder senare.

På lördagen var vi och kollade på resterande finalmatcher i yran och det var najsigt. Kvällen likaså med större slapphet och onyttighet. Sen for vi ut till Sörmjöle en snabbvisit vilket också var trevligt och väldigt avkopplande. Dock hade de gjort om på stranden Brännäset så det var inte alls likt sig. Min och Carros bästa mysigaste stenpir var borta. Hoppas att det fixar till sig och blir bra ändå. Vi kanske kan hitta någon ny trevlig plats.

Idag har jag och min sweetiehoei cyklat runt i "lantis-röbäck" och legat på en skön gräsmatta på en jordgubbsfilt. Vi åt gott och bara njöt i solen. Mycket härligt och undebart väder dessutom! Nu känns det som att sommaren är här. Hoppas det håller i sig och bara blir bättre. Nu ska jag laga middag och sedan fara iväg och prata i telefon på Online. Ska bli trevligt det med. Jag gillar typ jobbet.

RSS 2.0